Vegetariske og veganske spisesteder i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Grønt og godt

Det er herlig å se at det stadig dukker opp flere veganske og vegetariske spisesteder i Oslo. Meatfree-monday er ikke lenger noe fremmed begrep for de fleste, og selv har jeg opplevd at flere venninner har kuttet ned på eller sluttet å spise kjøtt. Denne guiden er laget for dem, og for alle som ønsker å spise enda mer plantebasert.

I tillegg til stedene i denne guiden anbefaler jeg varmt The Kasbah på Alexander Kiellands Plass og Falaffel me i sentrum for en real falaffelmiddag.

Skal du lage mer vegetarisk hjemme? Sjekk ut bloggene Green Kitchen Stories og Our Kitchen Stories.

kumi 6
Kumi 2

Kumi Oslo

På Kumi serveres frokost og lunsj hele dagen. På menyen er klassikere som smoothiebowl og avocado toast, men også spennende retter som tofu-scramble, pizette av søtpotet og flere salater. Prisnivået på rettene ligger på mellom 120 og 160 kroner.

I helgen er det egen brunsjmeny, da serveres også pannekaker og vegansk brunsjtallerken med mimosa. Vegetar-rettene kan gjøres veganske ved at man bytter ut ordinær fetaost med vegansk fetaost, for eksempel, så Kumi passer for både veganere, vegetarianere, og alle andre som liker sunn og god mat.

Adresse: Schweigaards gate 56a

Funky fresh foods

På veganske Funky Fresh Foods, som ligger inne på DogA, lages daglig deilige, miksede salater. Kjøp en, to eller tre varianter, gjerne med hummus og falaffel til. På Funky Fresh Foods har de også veldig godt brød og vegansk aioli, samt velsmakende, hjemmelagde supper. Er du på jakt etter noe søtt har de det også, min favoritt er raw balls med kakao, disse er avhengighetsskapende.

Adresse: Hausmanns gate 16

Funkr Fresh Foods

The Juicery

Veganske The Juicery har hatt stor suksess med sine juicer og acaibowls siden åpningen i 2016.

The Juicery lager fersk, kaldpressede juicer, salater og supergode acai-bowls med mandelsmør og friske bær. Superdigg lunsj eller frokost når man er litt lei av brødskriver. Det pleier å være mye trøkk og litt ventetid på Frogner-filialen, så velg den på Eger om du kan.

ADRESSE: NIELS JUELS GATE 29, KARL JOHANS GATE 23B OG THERESES GATE 52A

The juicery 1

Kvadrat Salat

I prinsens gate ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. Kun vegetar, men de lager veldig gode falafler og mini-omeletter. Kvadrat lager, i tillegg til en av byens beste salatbarer, digge sandwicher av hjemmelaget focaccia, samt kaldpresset juice.

Adresse: Prinsens Gate 18

Bringebær
nofo 3

Nofo

I en av Oslos hyggeligste bakgårder i Posthallene åpnet veganrestauranten Nofo i september i fjor. Her lages blant annet bowls med masse deilige grønnsaker, bananbrød og kanleboller (kun i helgene). Helt perfekt for en sunnere lunsj, en kopp kaffe eller et glass kombucha i hyggelige omgivelser.

Adresse: Dronningens gate 15

oslo raw 15

Oslo Raw

Oslo Raw driver med kurs, catering og eventer innen raw food, samt eget bakeri på Adamstuen Torg. Siden åpningen for noen år tilbake har Oslo Raw åpnet egen filial på Eger, og startet med levering av kaker til flere utsalgssteder i byen.

Med raw food menes rå mat som ikke er prosessert eller varmet opp over 42 grader. Alt som selges på Oslo Raw faller inn under denne betegnelsen, og er i tillegg vegansk og sukkerfritt. Honning og dadler er blant produktene som brukes til søtning.

Chiapuddingen, snickerskaken og lunsjtallerkenen er veldig gode valg om du er innom.

Adresse: Ullevålsveien 82 og Karl Johans gate 23B

nordvegan

Nordvegan

Vegansk spisested som ligger vis-a-vis Det Norske Teatret. Her serveres retter som fargerike salater, curryretter, lasagne og kaker. Passer for middag, lunsj eller en kaffepause.

Adresse: Kristian IVs gate 15b

(Visited 2 911 times, 5 visits today)

Legg igjen en kommentar