Ti sommerfavoritter i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Sommer i byen

Det har vært noen ubeskrivelig deilige og varme dager i Oslo den siste tiden, og det er godt å se at folk bruker parkene, strendene og uteserveringene. Noen av stedene i denne saken har vært favoritter i flere år, mens andre ble oppdaget for kun noen år tilbake. I tillegg til disse stedene, er selvsagt solveggen på Grünerløkka (Villa Paradiso, Eldhuset og Parkteatret) en stor favoritt, men her blir det fort fullt.

Har i løpet av den siste tiden fått testet litt nytt. Forrige uke spiste jeg middag på både takterrassen på Bar Vulkan og Fyr Bistronomi. Begge anbefales varmt, eget innlegg om Fyr kommer. Skulle gjerne satt opp enda flere spisesteder i denne saken, men mange holder stengt om sommeren.

Pestana 14
Oslo K 4

Oslo K

Like ved den lille parken på Jessenløkken på Majostua ligger kafeen og designbyrået Oslo K . Her serveres kaffe fra kaffefavoritter som Tim Wendelboe og Supreme Roastworks. I tillegg til kvalitetskaffe står yoghurt fra Rørosmeieriet, salat fra Essentially, og blingser fra Godt Brød på menyen.

Oslo K er et godt valg om du ønsker å ta en rask kaffe og croissant i solen. I og med at kafeen ligger i første etasje i en grønn og frodig boligblokk føler man nesten at man er på besøk i noens hage – perfekt for byfolk som ikke har balkong.

ADRESSE: JACOB AALS GATE 54

Grådi

Tøyens beste brunsj får du hos Grådi. Om sommeren settes bord og stoler ut på den hyggelige uteplassen slik at man kan spise lunsj i sola. Perfekt etter en tur i Botanisk hage eller på Munch-museet. Grådi har en fast lunsj- og middagsmeny på hverdager, og en egen brunsjmeny i helgene. Menyene er sesongbasert med smakfulle og morsomme kombinasjoner. Heldigvis er det noen retter som er faste, for eksempel hjemmelagde, luftige pannekaker med stivpisket rømme og nyrørte bær (akkurat nå bjørnebær!).

ADRESSE: SØRLIGATA 40

grådi 10
St hanshaugen 6
IS pascal 2

Pascal

St.Hanshaugen er et av mine favorittsteder om sommeren (se eget punkt om parken). I fjor tok Pascal virkelig Oslo-folket med storm med lanseringen av hjemmelaget softis med vanilje fra Madagaskar. Isen er dekket med salt karamell (med eller uten lakris) i bunnen og på toppen, makronsmuler og en hel makron på toppen. Denne er både supergod og veldig insta-vennlig, perfekt sommeris og kun tilgjengelig i sesong.

ADRESSE: FLERE FILIALER, SE OVERSIKT HER

Nydalen Badeplass

I det siste har Nydalen badeplass blitt en foretrukken favoritt for bading og soling. Delvis fordi det ligger ganske nære hjemme og der jeg trener, men mest fordi det er et behagelig og avslappende sted.

Nydalen badeplass består av flere små deler man kan bade i, og selv på de varmeste sommerdagene er det overkommelig med folk. Det er tross alt deilig med en halvmeter klaring på hver side når det skal bades og soles.

Planlegger du en hel dag ved i Nydalen anbefales en liten safari på fine Sagene og selvsagt mandelboller på Godt Brød.

nydalen

The Juicery

Når det er så varmt som nå kommer cravingsen på saftis, leskende smoothies og friske salater. The Juicery lager friske juicer og supergode Acai bowls med mandelsmør og friske bær, perfekt lunsj i sommervarmen. Det pleier å være mye trøkk og litt ventetid på Frogner-filialen, så velg den på Eger om du kan.

Adresse: Niels Juels gate 29, Karl johans gate 23b og thereses gate 52a

Vippa 12
vippa 15

Vippa

 

På Vippetangen finner du urbane Vippa, en stor mathall med foodtrucks, god stemning, og masse sitteplasser både ute og inne.

Vippa passer for lunsj, middag etter jobb eller en pils i solen. Matbodene varierer fra år til år. I fjor var vegetariske dumplings en favoritt, i sommer gleder jeg meg til å prøve mat fra Der Peppern Gror, Injera Palace, Mr. Chow by Plah og Bowls. Får vann i munnen bare av å skrive om det.

Vippa er virkelig det perfekte hang-out stedet nå om sommeren, det er bare å nyte mens solen skinner.

ADRESSE: Akershusstranda 25

Torggata botaniske

På Torggata Botaniske har de gode drinker, god stemning og masse fine, grønne planter. Her føler du at du er ute i en jungel selvom du sitter i en bar.

Drinkmenyen er sesongbasert, og flere av drinkene inneholder plantebaserte ingredienser.

Torggata Botaniske er superhyggelig i tiden fremover, men byr heldigvis på litt sommerstemning hele året.

Adresse: Torggata 17B

Torggata botaniske 3
Blomster St Hanshaugen
st hanshaugen

Parken på St.hanshaugen

Favorittpark i Oslo. Her blir det veldig fullt når sola titter frem, men det er alltid god stemning og mye gøy å se på.

Grilling er alltid en vinner, men om det er grillforbud/du er lei av grill, går det for eksempel an å kjøpe med seg tapas fra Gutta på Haugen.

Er du glad i is er St.Hanshaugen det ultimate stedet å dra for å stille søtsuget, her finner du både den legendariske softisen til Gutta på Haugen, og den nyere, spennende varianten fra Pascal.

Tranen

Lofthus Samvirkelag har byens beste pizza. Om vinteren trekker jeg gjerne til filialen på Torshov, mens på sommeren er Tranen favoritten. Vinduene åpnes, bord og stoler settes ut i den deilige solveggen,

Lunsjmenyen på Tranen er for øvrig også veldig bra. Har spist på egg og bacon og kyllingsalat et par ganger nå, neste gang skal pannekaker med hjemmelaget sjokoladepålegg testes.

Adresse: Waldemar Thranes gate 70

Aapent bakeri Oslo

Myraløkka

En av mine nærmeste naboer er parken Myraløkka. Trekker gjerne hit for soling, grilling og kubb (det er selvsagt et stort pluss at det alltid er plass til å spille kubb). Her er det ingen bademuligheter, men det tar ikke lang tid å gå og sykle opp til Nydalen om avkjøling blir nødvendig.

(Visited 3 536 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar