Tre tapasbarer du må besøke i Barcelona

Europa, Mat og drikke, Reise

I Barcelonas trange bakgater finner du de beste tapasbarene. Foto: Marius Rønnekleiv
I Barcelonas trange bakgater finner du de beste tapasbarene. Foto: Marius Rønnekleiv

Barcelona er en av Europas mest populære turistdestinasjoner, og er blant annet kjent for sin vakre arkitektur, uteliv, fotballag og tapas, men har dessverre altfor mange turistfeller.

Tapas skal ha sin opprinnelse fra Andalusia i Spania, hvor man brukte brødskiver eller kjøttbiter til å dekke over glassene for å holde fluene borte. I dag forbinder man gjerne tapas med småretter, og er en ekte spansk spesialitet.

Mange vil nok hevde at den beste tapasen finner man nord (Baskerland) og sør (Andalusia) i Spania, men ikke la deg lure. Selv om Barcelona har flere middelmådige tapasbarer, derav uendelig mange kjeder, finnes det heldigvis unntak. Styr unna La Rambla. Dette er Barcelonas mest kjente gate, full av turister, lommetyver og dårlige (og dyre) restauranter. Du skal imidlertid ikke bevege deg langt for å finne ekte, god tapas.

 

Tapeo

Adresse: Carrer de Montcada, 29

Oksehake fra Tapeo. Foto: Marius Rønnekleiv
Oksehake fra Tapeo. Foto: Marius Rønnekleiv

Tapeo ligger i El Born, ikke langt fra La Rambla. Dette er en liten, moderne restaurant, med bemerkelsesverdig lite spansk innflytelse på interiøret. Personalet snakker godt engelsk, og forteller deg gjerne om menyen og dagens spesialiteter. «Glazed beef cheek stew», eller biffhake om du vil, er et absolutt must. Dette er en katalansk tradisjonsrett, serveres vanligvis med bein, men denne uten. Den er så mør at du ikke trenger tenner, og smelter som varmt smør i kontakt med tungen. En hjemmelaget potetstappe topper denne vidunderlige retten, en vanvittig smaksopplevelse som fortjener all positiv omtale den kan få.

Prøv også sardiner og kyllingklubber, disse serveres med nydelige sauser. Er du ikke fan av sardiner er sjansen for at du liker denne fremdeles stor – det er utrolig hva dyktige kokker får til. Kalvekjøttet er også å anbefale, men kommer dessverre i skyggen av de andre rettene. Den ville trolig ha vært en wow-opplevelse hvor som helst ellers. Til slutt må det nevnes at croquette med skinke absolutt er å anbefale som forrett eller snack, men husk å bestill en til hver, den er altfor god til å deles.

PS: Husk å reserver bord eller kom tidlig, dette er et populært sted blant de som har gjort researchen sin.

http://www.tapeoborn.cat/

Tapas fra Tapeo. Foto: Marius Rønnekleiv
Tapas fra Tapeo. Foto: Marius Rønnekleiv

El Xampanyet

Adresse: Carrer de Montcada, 22

I samme gate som Tapeo finner du El Xampanyet. I denne restauranten føler du at du er i Spania. Spansk meny, spansktalende personale, så her er det en fordel å kunne språket. Personalet gjør likvel sitt beste på å mime og forklare rettene, men da ender du fort opp med noe helt annet enn du hadde sett for deg. Det er imidlertid ikke så farlig, for maten hos El Xampanyet er utsøkt. De spesialiserer seg på kjøtt, og har et stort utvalg av spansk spekemat. Dette er råvarer med høy klasse, og det er verdt å nevne at deres Jamón ibérico må prøves! Også ovnsbakt potet toppet med aioli og kjøtt anbefales. Hos El Xampanyet passer det bedre med en lunsj enn en middag (for tapas er vel så godt til lunsj), da det omtrent er umulig å få bord her på kvelden.

Ovnsbakt potet med topping fra El Xampanyet. Foto: Marius Rønnekleiv
Ovnsbakt potet med topping fra El Xampanyet. Foto: Marius Rønnekleiv

Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar

Adresse: Carrer de Grunyí, 4

Ziryab er en skjult skatt. Inne i de trange gatene i El Born et sted finner du denne gjennomførte restauranten. Med innflytelse fra det arabiske kjøkken, setter bare fantasien grenser for hva du nå skal få oppleve. Porsjonene er store, så ikke bestill for mye. Baconsurret dadler, oksekjøtt marinert i kokkosmelk og den tradisjonelle patatas bravas anbefales på det sterkeste uten overdrivelse. Ølkartet er verdt en titt, her finner du mange spennende øltyper du garantert aldri har hørt om. Med et personale som gjør sitt beste for at du skal få den ultimate restaurantopplevelsen, topper det hele seg med at de faktisk snakker flytende engelsk. I lokalet er det dempet belysning og lav stemningsmusikk. Er du enda ikke overbevist kan Ziryab skilte med en stor dipmeny, og alle dipper serveres med brød på siden. Er du i Barcelona, dra til Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar, så kan du skryte over at du vært på en av Barcelonas beste tapasrestauranter.

Husk å bestille bord på forhånd, med mindre du satser på flaks og får bord med en gang.

http://ziryab.es/

Foto: Marius Rønnekleiv
Tapas fra Ziryab Fusion Wine and Tapas Bar. Foto: Marius Rønnekleiv
(Visited 3 696 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar