Staycation i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Ferie i egen by

Denne uken har jeg testet litt nye steder i Oslo. Noen i forbindelse med jobb, andre i forbindelse med staycation. En venninne og jeg bestemte oss nemlig for å være turister i egen by denne helgen, og testet i forbindelse med det noen nye steder. Vi måtte selvsagt også safe litt, og besøkte en del gamle favoritter. I løpet av uken har jeg altså rukket å være innom Brutus, Izakaya, Eske, Monsun Noodlebar, Kulinaris, Torggata Botaniske, Misfornøyelsesbar, Le Benjamin og Pust. Har tidligere skrevet om flere av stedene, men her er kort om alle:

Brutus er en koselig restaurant på Tøyen. Her får du naturvin og enkel mat. Litt dyr drikke og så-som-så service (bestilte en cider uten å spørre om prisen, den kostet 200 kroner), men hyggelig og avslappet atmosfære.

Izakaya er et av mine favorittsteder i Oslo. På denne japanske gastopuben føler du virkelig at du er i utlandet noen timer. God og rimelig mat, og morsom, japansk drikkemeny. Har tidligere skrevet et eget innlegg om Izakaya, det kan du lese her.

Eske er en superfin interiørbutikk på St.Hanshaugen, har lyst på så å si alt i butikken. Ligger vegg i vegg med restauranten Kolonial.

Monsun Noodlebar ligger midt på Løkka. Vi testet ramen og grillspyd med sataysaus, sistnevnte var best. Passer kanskje best for take-away, men absolutt et sted jeg kan komme tilbake til for en enkel middag.

Kulinaris har en egen isbod på Løkka når solen titter frem. Har egentlig lagt min elsk på brunost-isen deres, men testet kirsebær med mørk sjokolade og pistasje. Namnam!

Torggata botaniske er en superfin og koselig bar i Torggata. Testet en blå drink laget på vodka infusert med blå blomst (!). En fryd for både øyet og ganen. Absolutt en ny favoritt, kommer gjerne tilbake.

Misfornøyelsesbar er en interessant bar som ligger ved siden av Gaasa i Brugata. Fargerik, litt syk kunst pryder vegger og tak. Her er det ikke hjemmekoselig, men det er meningen. Ta turen om du ønsker å ta en øl i nye omgivelser.

Le Benjamin er en fransk bistro som ligger på Grünerløkka, min favoritt i Oslo for øyeblikket. I sommer har Le Benjamin holdt stengt, og for en drøy uke siden lanserte de høstmenyen. Fikk testet hummer og hvit sjokoladesouffle, har allerede begynt å glede meg til neste tur dit.

Pust er en koselig kaffebar som ligger rett bak Majorstua t-bane. Her har de masse digge bakevarer, salater fra Essentially og hjemmelagde godsaker som brownies og smoothie.

Har i løpet av helgen også vært innom fantastiske Kolibri på Damplassen. Eget innlegg kommer!

Brutus
Staycation brutus 2
Staycation izakaya
Izakaya 10
Staycation pust 2
Staycation pust
Kolibri 1
Kolibri 5
Misfornoyelsesbar 2
Kulinaris
(Visited 858 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar