Våre beste Oslo-tips

Europa, Reise

Attractive, Old World architecture in Bislett. Photo: Devan Wells
Bislett. Foto: Devan Wells

Kanskje skal du være turist, eller kanskje bor du her og planlegger en liten «stayacation» i egen by? Vi deler Oslos beste tips.

Grünerløkka

A quiet block in the popular Grünerløkka neighborhood. Photo: Devan Wells
Foto: Devan Wells

Oslos hippeste bydel har mye å by på. Start dagen med kaffe på Supreme Roastworks eller Tim Wendelboe. Sistnevnte er tidligere barista-verdensmester, og det legges mye stolthet i kaffeserveringen. Flere tips om hvor du bør drikke kaffe i Oslo kan du lese her.

Foto: Devan Wells (@devanx)

For ekte amerikansk brunsj, stikk innom Nighthawk Diner. Her serveres både pannekaker, burger og bagel hele dagen. Vær tidlig ute, det er ofte kø i helgen. Her finner du Urbanias oversikt over noen av Oslos beste brunsjsteder.  Prøv pizzaen på Villa Paradiso, asiatiskinspirert mat på Südøst, indisk på Agra, burger på Døgnvill eller Munchies, eller fransk på Bistro Brocante. Barene Ryes, Fru Hagen, Smelteverket, Parkteatret, Tealounge og Grünerløkka Brygghus er gode alternativer for en drink.

Pizza_Villa
Parmapizza på Villa Paradiso.

Flere tips om hvor du drikker kaffe i Oslo finner du her. Sving innom Babel, som fører blant annet Isabel Marant, Ganni, Arv og Alexander Wang, for å klær og hudprodukter, Velouria Vintage for Vintage, Shoe Lounge og accesoarer for sko og Futura for interiør. Fot motebevisste menn er Dapper et must.

Om sommeren er det mulig å kjøpe med for eksempel foccaia fra Focacceria eller ferske bakevarer fra Godt Brød, og rigge til en piknik i parken. Er du glad i mat må du ta turen innom Mathallen på Vulkan. Her finner du mat fra produsenter som blant annet Hello good pie, Gutta på Haugen, Den blide ku og Solberg & Hansen.

Sentrum:

Barcode: Plaza view! Foto: Jonas A. Larsen.
Barcode: Plaza view! Foto: Jonas A. Larsen.

Den norske opera er et must å besøke når du er i Oslo. Selvom du ikke skal se en forestilling er det hyggelig å ta en spasertur på og rundt operabygningen. Operaen ligger i Bjørvika, hvor du også kan se Barcode-området.

Om du vil shoppe, ligger alle kjedebutikkene på rekke og rad nedover Karl Johan. På shoppingsenteret
Eger er det mulig å handle plagg og tilbehør fra high-end merker som Givenchy, Chloé, Stella McCartney og Jimmy Choo. I første etasje ligger luksussjokoladebutikken Sebastien Bruno (prøv pistasj-marsipankulene!), parfymeriet Heaven Scent (som blant annet fører Aesop, Nykr, Escentric Molecules og Själ) og Oslos eneste Nespresso-butikk hvor man får kjøpt kaffekapsler, maskiner og tilbehør. Like nedenfor Eger ligger Steen og Strøm, hvor det er en rekke mote-, interiør-, kosmetikk- og undertøysforretninger. I kjelleren er det en rekke serveringssteder og delikatessebutikker.

Som pause i shoppingen kan man kjøpe en is eller kakao, avhengig av årstid, på en av de mange benkene i parken foran Stortinget.

Stortinget. Photo: Devan Wells

I Tollbugata ligger koselige Pascal (har også filialer på blant annet St.Hanshaugen og ved Solli Plass), hvor man kan handle franske, søte delikatesser eller sette seg ned og spise lunsj eller kake. Bringebærmousse-kaken er supergod. Litt lenger borti gata ligger Cinemateker, som ofte huser filmfestivaler og har et annerledes filmprogram enn de større kinoene i byen.

For en bedre middag i sentrum, prøv gjerne Dinner ( og bestill Crispy Duck!), Grilleriet, I Torggata ligger spisesteder som Taco Republica,  På og rundt Youngstorget ligger noen av Oslos beste puber. Kulturhuset, Himkok, Crow Bar, og Cafe Sør er alle gode alternativer om du vil ta en øl med gode venner.

Om du har lyst på burger er Illegal eller Munchies å anbefale.

munhies_oslo

Majorstua 
Dra hit for å shoppe! Kjedebutikkene ligger på rekke og rad med spennende innslag som Hay, Lille Vinkel Sko, Kamikaze, Mardou & Dean, Marlene Birger, Ganni og Hector sko. På H&M i Hegdehausveien er det både trend- og H&M-home-avdeling.

Majorstua

Det er en rekke hyggelige puber på Majorstua, Lorry, The Broker, Lorry og Oslo mikrobryggeri har åpent hver dag, Flere av stedene serverer også pubmat. Spis på Olivia, Nodee, Brasserie Blanche, Kverneriet, Lofotstua eller Sabaki.

Frogner
Titt innom Magmalou, Bruuns Bazar, Den Dama for klær, Ganit og Bolia for interiør, Sebastien Bruno for konfekt (har også filialer på Eger, Steen og Strøm og Aker Brygge), og ost på Osteklokken. Ta et glass vin på Champagneria, og spis på Alex Sushi ( som ble nylig kåret til Oslos beste sushi), Jewel of India, Palace Grill eller restaurant Ni&Tyve. For lunsj er Villa Paradiso, Kolonihagen, Osteklokken, Fresko eller Les Crêpes D’Elen.

Gå tur i Frognerparken, og titt innom Oslo bymuseum for gratis utstilling. Ut januar kan man se fotoutstillingen Volla vs. Keeg. I to år har fotograf Anne-Stine Johnsbråten tatt bilder av ungdomsmiljøer som bor på hver sin kant av hovedstaden: Jordal og Groruddalen i øst og Ullern i vest, resultatet er Volla vs. Keeg. Urbania har tidligere intervjuet Johnsbråten og skrevet om utstillingen her.

Aker Brygge
Aker Brygge er hyggelig både om sommeren når sola titter frem og isbodene åpner, og om vinteren når gatene pyntes med lys. Handle spennende interiør på Milla Boutique eller House of Oslo, eller klær og tilbehør i en av de mange butikkene i den nyrenoverte shoppingkomplekset.

Aker brygge
På både Aker Brygge og Tjuvholmen bugner det av spisesteder, verdt å sjekke ut er Skur 33, Restaurant Fjord, Lofoten, DS Louise, Olivia eller Bølgen & Moi. Om du er glad i tapas er Delicatessen et must. Tapasbaren ble nylig kåret til Oslos beste i Aftenposten. Delicatessen har også filial på Grünerløkka. Om du ønsker å gjøre noe etter middag er det nesten daglig show og stand-up-forestillinger på Latter, og på Beer Palace kan man spille shuffle-board eller dart. På søndager er det også quiz der.

Delicatessen

På Aker Brygge ligger hotellet The Thief, som nylig ble kåret til et av verdens 150 fineste hoteller.

THE THIEF
Å bo Petter Stordalens hotell The Thief er en opplevelse. Foto: The Thief
THIEF ART
Kunst og design preger interiøret på The Thief, hvilket lett får interiørfrelste til å planlegge neste innkjøp til leiligheten. Foto: The Thief

THIEF BAR @MarteGarmann
Det er perfekt å starte eller ende kvelden med en spennende cocktail på hotellets bar. Foto: Marte Garmann/The Thief

THIEF BAR @MarteGarmann
Foto: The Thief

På hotellets bar jobber bartender Chris Grøtvedt, som lager drinker med alt fra hjemmelaget jordbærsyltetøy og pasjonsfruktpulver til salami. Urbanias journalist testet drinken Jam session (avbildet) som blir servert i en gigantisk ananas.

frokost_thethief
Foto: Camilla Hellum

På den økologiske frokostbuffeten finner man noe for enhver. Hjemmelaget juice, grønnsaker, frukt, yoghurt, granola, egg i flere varianter, croissanter og husets nutella står blant annet på menyen.

Alle gjestene på The Thief får også tilgang til hotellets spa, hvor man bade og sitte i badstu, lese og nyte frukt og nøtter i avslappingsområdet, eller bestille behandling som massasje eller ansiktspleie.

THIEF SPA

Dominic Gorham, Guest relation manager på The Thief, mener hotellet er stedet for en perfekt “stayacation”. – Folk burde prøve en stayacation hos oss fordi du får reist til en internasjonal destinasjon uten å forlate landet. I tillegg kan man oppleve og gjenoppleve Oslo og den spennende Tjuvholmen-halvøya.

Hva er din favorittaktivitet å gjøre på The Thief?

– Å sitte i lobbyen og lese en bok i et superrolig og avslappende miljø, ta en drink på taket, eller slappe av i sengen, de er superkomfortable.

Gorham mener at besøkende bør oppdage og nyte kunsten på hotellet. – Vi har den høyeste forsikringen i verden hva gjelder hotellkunst, vi har noen fantastiske kunststykker her på hotellet.

På Tjuvholmen ligger også samtidsmuseumet Astrup Fearnley. Til og med 24.januar kan man oppleve utstillingen Good morning America, hvor man kan se kunstverk fra Cindy Sherman, Richard Prince, Robert Gober, Jeff Koons, Charles Ray og Felix Gonzales-Torres. Gjester på The Thief får fri entré på Astrup Fearnley-museet.

astrup_fearnley_2
Foto: Claes Gill
Astrup_fearnley
Foto: Camilla Hellum

Om du ønsker flere Oslo-tips, sjekk ut denne saken om Instagrammeren @Oslotips som lister opp sine favorittsteder i hovedstaden.

Her kan du lese om hvordan amerikanske Devan Wells har funnet sin plass i Oslo, samt hans tips .

Urbania har i forbindelse med denne saken fått sponset et opphold på The Thief.

Har du noen Oslo-favoritter? Del dem gjerne i kommentarfeltet!

(Visited 590 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar