Pedro’s lille vin(teriør)bar

Mat & drikke, Oslo

Et lite stykke Lisboa i Oslo

Tekst: Nora Keryell

Skandinavisk interiør, portugisisk vin, lokalmat… Velkommen til Pedro’s Tiny Winebar Cafe & Eatery.

Bak disken står den portugisiske eieren Pedro Caiado (25) iført en grønnblå skjorte som står i stil med lokalets fargetoner.

– Jeg bruker aldri svart eller hvitt, forteller Pedro på engelsk, og det var faktisk i garderobeskapet at jeg fant den perfekte rosa fargen som du ser på veggen her, sier han og ler.

Stemningen er avslappet denne fredagsettermiddagen, og en lett bris svever inn i den fargerike kafeen. Musikken er like internasjonal som Pedro, her går det i franske ballader, japansk indiepop og svensk blues.

Vi er kommet for å smake på vinutvalget som består av naturvin og portugisisk vin. Naturvin kan virke litt overveldende og det er ikke alltid lett å vite hvor man skal starte, men fortvil ei, Pedro får de mest kompliserte vinene til å virke enkle. Du trenger ikke være noen vinekspert for å komme hit, her er det rom for alle.

Prisen ligger på mellom 95,- og 150,- per glass, og verten lar deg smake på vinen før glasset ditt fylles. Er dere flere kan dere dele en av husets mange spennende flasker. Sulten sa du? Kombiner vinsmakingen med husets snacks eller “Petiscos”, en blanding av norsk og portugisisk tapas. Pedro er nøye med maten og henter mange av råvarene fra lokale produsenter.

pedros 2
pedros 5

Pet Nat fra Sicilia

Vi starter med en Pet Nat, “Voria” (pétillant naturel, naturlig sprudlende på fransk). En lett perlende musserende vin fra den italienske produsenten Porta del Vento på Sicilia. Vinen blir tappet på flaske før den er gjæret ferdig og fullfører fermenteringen der. Porta del Vento filtrerer ikke vinen. Dette er for at den skal bevare elementene som gjør den helt unik og vinen kan dermed virke litt grumsete.

“Voria” dufter av vidunderlig trefrukt og er lett og tørr på tungen. Sødmen kommer bedre frem jo lenger du beholder vinen i munnen. Anbefales som aperitif. Om Pet Nat ikke er din stil så er Oslo cideren “Nothing ComPÆREs” fra Solhøi et godt alternativ. Denne dufter av pære og etterlater en frisk syrlighet.

Reisen går videre til franske Loire-dalen med hvitvinen “Ker Ma” laget på druen Melon de Bourgogne. Bak vinen står det unge ekteparet Marion Pescheux og Emmanuel Landron som etter mye praksis på utenlandske vingårder bestemte seg for å satse sammen i hjembyen. I dag driver de åtte hektar vinmarker, inkludert toppvinmarker i appellasjonen Muscadet Sévre et Maine. “Ker Ma” er frisk og elegant, med mineralske undertoner og passer nok perfekt til husets hjemmelagde fiskerett Bacalhau.

pedros 12
pedros 8

Kveldens vinner og Lisboa-tips

Kveldens vinner er uten tvil “Rond Noir V2” av unge og lidenskapelige Olivier Cohen fra Languedoc i frankrike. Vinen er laget på de beste druene fra årgangene 2014 og 2016 (Grenache, Merlot, Carignan og Syrah). For en deilig vin, frisk og samtidig fyldig og rund i munnen, uten at tanninene tar over. Nytes med spekemat fra Indre Oslo Matforedling.

“Contadino 2016” av Frank Cornelissen er en av mine favoritter. Denne kjølige rødvinen dufter av røde bær, men også litt stall. Jeg blir like overrasket hver gang over smaken som kan beskrives som en overveldende eksplosjon av friske bær. Frank Cornelissen har også oliventrær på vulkanen Etna på Sicilia, og vi nyter dette glasset med deilig surdeigsbrød fra Ille brød dyppet i hans egen olivenolje.

På tide med en portugisisk vin! Vi er jo tross alt i Lisboa, eller det er i alle fall slik det føles.

Rita Ferreira Marques er damen bak Conceito Vinhos. Hun er en av Portugals unge og lovende vindyrkere. På familiens eiendom er det mange gamle stokker som produserer kvalitetsdruer. “Conceito Legitimo” er svært aromatisk og dufter av mørke bær. Den er fyldig og har en fast ettersmak. Her må det litt mat til for å dempe taninene, og sammen med den 24 måneders comteen fra Ma Poule Mathallen er vi i himmelen.

Desserten blir Niepoorts 30 års gamle hvite portvin. Aldringen har etterlatt spor, og det som en gang var en lys hetvin har nå blitt en kompleks gylden portvin med herlig, karamellpreget smak. En perfekt kombo med Pedro’s iskrem, men han er desverre tom for den i kveld. Søren – vi kommer tilbake!

Etter denne vinreisen rundt i Europa renser vi ganen med danske eplebrennvin “I hækken”. Ikke noe tull her, 40 prosent alkohol og jammen smaker det ekte epler.

Baren har fylt seg opp i løpet av de timene vi har sittet her, og vi avslutter kvelden med å være enige at Pedros er det perfekte stoppested når du trenger en liten pause i en av byens mest travle gater, skal på date, eller rett og slett bare vil nyte et glass vin i avslappede omgivelser.

Sist, men ikke minst, så må du huske å be om tips hvis du skal til Lisboa. Pedro er lokalkjent og mer enn behjelpelig med å gi gode tips slik at du unngår turistfellene. Hans drøm er å fly ned grupper til Portugal og vise dem hva det kulinariske landet har å by på. Hold av en plass til meg Pedro, jeg er med.

pedros toppbilde
pedros 6
pedros 3
pedros 21
(Visited 2 105 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar