Oslotips: Hitchhiker

Mat & drikke, Oslo

Hipt, godt og rimelig

Hippe Hitchhiker ligger i andre etasje på Mathallen. Lokalet er innredet med masse morsomme lamper, girlandere, piñataer og andre fargerike gjenstander. Laidback stemning, hyggelige servitører og god mat gjør Hitchhiker til et perfekt sted for en matbit med gode venner eller kollegaer.

Restauranten serverer streetfood fra hele verden, og har tre menyer: Lunsjmeny, søndagsmeny og middagsmeny. På sistenevnte meny er det kun syv retter. Om du vil smake på alle sammen, er prisen 565 kroner. En femretters koster 475 kroner, og én rett ligger på 145 (litt under 100 for dessert).

Venninnen min og jeg besøkte stedet en fredag ettermiddag, og gikk for en femretters. Ingen av oss var spesielt gira på fritert bølsebun, så vi fikk heldigvis lov til å bytte denne retten mot pepperkrabbe. Blir så glad når kelnere er medgjørlige og ser løsninger i stedet for problemer. Med det ene byttet ble menyen vår som følger: Falafel med hummus og urteolje, stekt tofu med gochujang glaze og peanøtter, pepperkrabbe szechuan style, dumplings med tynnribbe og karamellisert kokos, og softis med karamell og «crack snack» (cornflakes). Kelneren anbefalte hvitvin til maten, valget falt for min del derfor på riesling fra Leiner.

Falaflene smakte som de skulle, men kunne gjerne hatt noe grønt til. Tofuen var helt ok, kunne gjerne vært tilberedt på en annen måte. For å spise den tredje retten, pepperkrabben, fikk vi utdelt plasthansker, slik at det bare var å slafse i vei uten å tenke på at hendene ble sølete. Porsjonen med krabbe var veldig raus, og ble servert med «sweet bread» til.

Høydepunktet var definitivt dumplingsene – disse var saftige og hadde perfekt konsistens. Kokossmøret gjorde virkelig susen. Kunne lett spist dobbel porsjon av denne retten.

Softis med karamellsaus var en god og søt avslutning på måltidet. Vi fikk kaffe på huset til denne på grunn av noe ventetid mellom rettene. Servitøren vår var oppmerksom, superhyggelige og kom med gode anbefalinger fra start til slutt. Gleder meg til å komme tilbake.

Adresse: Vulkan 5

hitchhiker 10
hitchhiker 11
hitchhiker 1
hitchhiker 5
(Visited 402 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar