Oslosommer 2020

Mat & drikke, Oslo

IS

Sandwich Brothers
De supergode, økologiske sandwich-isene til Sandwich Brothers får du kjøpt hos bla. Ekte Vare (Sagene), Anne på Landet, Røtter og Sentralen – og selvsagt fra guttas egen sykkelvogn. Sandwich Brothers er en sosial entreprenør-bedrift, og tilbyr språktrening og og nettverk til de ansatte (som er mellom 18-25 år gamle og har bakgrunn fra Syria, Somalia, Irak, Eritrea, Afghanistan og Etiopia). Fantastisk bedrift som lager utrolig god is, verdt hver krone.

Gioia
Gioia har to filialer i Oslo, en på Frogner og en på Valkyrien. Begge steder får du tak i hjemmelaget, italiensk is. Smakene varierer fra uke til uke.

Gutta på Haugen
Det blir ikke sommer før Gutta triller ut isboden ved inngangen til St.Hanhaugenparken. Eneste stedet i Oslo der du kan få topping som olivenolje og salt, eller balsamico, på softisen din. På menyen står ofte også mer tradisjonelt softis-strø som sjokolade og krokan.

Pascal 
Her får du softis med vanilje fra Madagaskar, toppet med salt karmaellsaus og makron, alt hjemmelaget selvsagt.

Groms Gelato 
Fås kun i boks hos Jacobs på Majorstua, men må ha den med på lista likevel. Kjøper denne og drømmer meg bort til da jeg spiste denne isen i Italia i fjor.

Uteserveringer

Balthazar
Ja, det finnes faktisk en hyggelig, italiensk restaurant i Oslo sentrum, og den heter Balthazar. Vil gå så langt som å si at dette er en liten, gjemt perle bak Domkirken. Hit går du for pizza, pasta og italienske viner.

Trattoria Popolare 
Nederst på Grünerløkka ved Schous Plass blir ekstra hyggelig når Trattoria Popolare og naborestaurantene rigger opp uteserveringen. Trattoria Popolare er den perfekte hverdagsrestauranten som aldri skuffer. I tillegg til fast meny med kjøtt, fisk, pasta og burratasalat (NAM!), varierer «dagens» fisk/kjøtt/pasta, så hit kan du fint gå ofte uten å gå lei rettene.

Fyr Park
Grønn oase midt i Bogstadveien. I sommerhalvåret tilbyr Fyr uteservering, og rettene her baserer seg på samme råvarer som inne i Bistronomien. På menyen finner du småretter som vaffel på fermentert jordskokk,skalldyr med estragonsmør, torsk med pepperrot og norske oster med hjemmelaget knekkebrød, for å nevne noe.

Grådi
Hyggelig nabolagsrestaurant med uteservering om sommeren. Perfekt etter en tur i Botanisk hage eller på Munch-museet. Grådi har en fast lunsj- og middagsmeny på hverdager, og en egen brunsjmeny i helgene. Menyene er sesongbasert med smakfulle og morsomme kombinasjoner.

Vippa
På Vippetangen finner du urbane Vippa, en stor mathall med foodtrucks, god stemning, og masse sitteplasser både ute og inne. Stedet passer for lunsj, middag etter jobb eller en pils i solen. Matbodene varierer fra år til år. Ikke verdens beste mat, men et av de flotteste stedene å være i solveggen – her står sola fra tidlig til sent. De har også veldig godt utvalg av øl og vin.

Grefsenkollen
Utsikten er verdt turen inn hit alene! På menyen til uteserveringen finner du enkle retter som pizza og salat.

Sushibar+Wine
Hit går du for sushi og naturvin. Uteserveringen til restauranten er ute i hyggelige Posthallen.

Kverneriet Solli Plass
Favorittburgersted i Oslo! Filialen på Majorstua holder stengt i juli, men restaurantene på Solli Plass og i Tønsberg holder åpent. På Kverneriet får du byens beste burger (min favoritt er umami), de har også veldig godt utvalg av øl og alkoholfri drikke.

Badesteder

Nydalen Badeplass
Bare to minutters gange fra t-banestasjonen ligger Nydalen badekulp. Her er det mulig å ta seg en dukkert, eller bare slappe av på den lille badeplassen ved siden av elva.

Hukodden
En av Oslos fineste strender. Mye fin sand gir nesten litt sydenfølelse. Foretrekker du å ligge på gress, er det også mulig. Det er mange fine turområder rundt Hukodden, så hit kan du dra for et bad før/etter tur, eller for soling hele dagen. Det er lurt å komme tidlig, her blir det fort fullt. Ekstra pluss for volleyballbaner og ganske gode toalettfasiliteter.

Ulsrudvann
Foretrekker du skogen og god plass fremfor sild-i-tønne tilstander (som det fort blir på Sørenga når sola titter frem)? Da er kanskje Ulrsrudvann stedet for deg. En liten perle i Østmarka, her kjenner du virkelig skogens ro.

Sørenga 
Om du liker å hoppe fra brygge og people-watching, er Sørenga stedet for deg. Drar sjelden hit for å bade selv, men liker godt badestuplattformene i Oslo-fjorden, og anbefaler disse varmt.

Ingierstrand bad
Mitt faste badested i tenårene. Ingierstrand ligger faktisk i Oppegård kommune, men det er med på listen likevel. Om sommeren går det buss ut fra Oslo sentrum. Sandstrand, stupetårn og klipper der du kan ligge litt i fred. Ingierstrand passer for de fleste, både vennegjenger, barnefamilier og kjærestepar.

Aktiviteter

Øyhopping
Dra ut til en eller flere av øyene i Oslofjorden. Har du månedskort er turen frem og tilbake inkludert.

Botanisk Hage
Et av de fineste stedene i Oslo om sommeren. Det går nesten ikke an å ikke bli glad av alle de nydelige plantene, og lukten av blomster og urter.

Parkliv 
Favoritter for avslapning og grilling er St.hanshaugenparken og Myraløkka. Vigelandsparken og Ekebergparken anbefales om du vil se kunst i tillegg.

(Visited 1 606 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar