Oslos beste brunsj får du hos Grådi på Tøyen

Mat & drikke, Oslo

Gleden var stor da jeg oppdaget at Oslo har fått et nytt spisestedsted, Grådi, som ligger hyggelig til i Sørligata på Tøyen. Grådi ble startet opp forrige uke (!) av tidligere Delicatessen-ansatte som har vært i bransjen en stund. Selv om stedet er nyåpnet har ryktet tydeligvis spredt seg raskt, for flere bord er reservert allerede fra vi ankommer klokken 11. Vi får bord ved vinduet, men merker oss at det kan være lurt å bestille neste gang for å være helt sikre på å få bord. De ansatte er observante fra vi kommer inn døren, og det tar ikke lang tid før vi har fått vann i glassene og spurt om vi har en fin dag.

Foto: Camilla Hellum
Foto: Camilla Hellum

Grådi har egen middagsmeny som serveres tirsdag-søndag, på nettsidene står det at lunsjmeny også kommer etter hvert. Vi har kommet for å teste brunsjen som kun serveres i helgen. På menyen står retter som skagentoast, rugbrød med ost og marmelade, pannekaker og egg i flere varianter. De fleste av rettene ligger på rundt en hundrings. Drikkemenyen er også solid, her finner du alt fra øl og vin til varme drikker, drinker og trendy kombucha.

Vi går for avocadotoast, Meksikaneren (egg med spicy salsa og hjemmelaget potetlompe) og pannekaker med blåbær og pisket rømme. Som drikke til bestiller vi mimosa, det er jo tross alt lørdag, men konkluderer med at vi må teste kombuchaen neste gang.

SONY DSC
Foto: Camilla Hellum

Avocadotoasten er kjempegod, perfekt moden avokado skåret i tynne, fine skiver akkopagnert med tomater og en slags guacamole på en skive lett ristet rugbrød.

SONY DSC
Foto: Camilla Hellum

Meksikaneren leverer også, det er tydelig at kokken har tatt seg god tid med å røre eggene, her snakker vi smørkonsistens som smelter på tungen. Den hjemmelagde potetlompen passer godt til eggene og den spicy salsaen.

SONY DSC
Foto: Camilla Hellum

Pannekakene er en perfekt avslutning på måltidet. Den piskede rømmen er veldig god til de søte bærene, med krem hadde retten blitt for søt.

Grådi er et herlig tilskudd til Oslos spisesteder, endelig er det noen som satser skikkelig på god helgebrunsj! Jeg kommer garantert tilbake for å teste flere deler av både mat- og drikkemenyen.

Hvor spiser du brunsj i hovedstaden? Del gjerne i kommentarfeltet!

 

(Visited 9 950 times, 4 visits today)

Legg igjen en kommentar