Oslo har fått mange nye spisesteder, hvor bør du legge igjen pengene?

Mat & drikke, Oslo

Småretter, naturvin og donuts. Det har åpent flere nye steder i Oslo de siste månedene, her er flere av dem kort oppsummert:

Imperial: Nykommeren Imperial er startet opp av tidligere Maaemo-ansatte, og ligger sentralt til på Youngstorget. Imperial serverer småretter, de fleste britisk-inspirerte. Vi testet tostada med rødbeter og jalapenos-ost, «hash browns», Scotch egg, potetvaffel med svin og sopp, og lakris-is, alt smakte godt. Fire småretter og to glass vin kom på litt over 500 kroner, det vil jeg si er god verdi for pengene. Imperial er stilig innredet, her føler du at du er på en svipptur til Londons nyeste it-sted. Servicen er supergod, særlig når det ikke er stinn brakke. Min absolutte favoritt blant nykommerne. Gleder meg også til å teste The Tea Room, som er Imperial-duoens fine dining-restaurant vegg-i-vegg.

Talormade: Australske Talor Browne åpnet for en ukes tid siden Talormade, en donut-kafe på Lillo ved Storo. Gå hit for kaffe i den fineste innpakningen og donuts. Har smakt meg gjennom store deler av sortimentet, og foreløpig favoritt er creme brulee!

Skaal Matbar: Det nyeste tilskuddet til Grünerløkkas restaurantliv ser ut til å ha blitt en favoritt hos mange. Skaal Matbar serverer småretter i skåler (derav navnet) og naturvin. Var innom stedet i januar og testet samtlige av rettene på menyen. Alt smakte godt, men fikk dessverre hår i to av rettene. Dette ble ikke beklaget, og rettene ble ikke fjernet fra regningen. God mat og gode vinanbefalinger veier dessverre ikke helt opp for opplevelsen.

Ostaria: Grunnleggeren av det omtalte konseptet Juicebox har startet den Alice-i-eventyrland-inspirerte baren Ostaria i Oslo sentrum. Sake, naturvin og vegansk småmat servert til techno-aktig musikk er det du kan forvente av et besøk på Ostaria. Litt alternativt og kanskje ikke helt opp min gate, når det er sagt er det positivt med mangfold og flere steder startet opp av kvinnelige restaurant-gründere.

Rett i gapet (Gapet): Relativt ny bar i Ullevålsveien ved Nordahl Bruns gate. Menyen består av retter som hummer-taco, lobster roll og luksuscocktail (en slags luksusversjon av rekecocktail), på drikkekartet finner du naturvin. Hyggelig sted for et glass vin.

Hyde: Det var knyttet store forventninger til restauranten Hyde som åpnet i Pjoltergeist’ tidligere lokale i Rosteds Gate i fjor. Hyde tar drop-in i baren, men om du ønsker en helaften er det lurt å bestille bord. Her er det set-meny som gjelder, og denne ligger på 700 kroner. Da vi var innom, besto menyen av taskekreabbe i ajo blanco-suppe, flatbrød med stekte grønnsaker, tomatillo og crème fraîche, og piggvar med currysmørsaus. Sistnevnte var god, men kanskje litt kjedelig? Til dessert fikk vi servert en sjokoladeterte med ingefær-rømme, denne kunne fint blitt balansert av noe søtere. Alt smakte for så vidt godt, men fikk ikke noe wow-opplevelse på noen av rettene, og syns derfor prisen blir litt stiv i forhold til hva man får.

Hva er din favoritt blant nykommerne i Oslo? Del gjerne i kommentarfeltet!

(Visited 2 055 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar