Oppdag Sagene og Nydalen

Aktiviteter, Inspirasjon, Kultur, Mat & drikke, Oslo

Hviit

Det er stadig flere spennende steder som dukker opp på små Oslo-steder som Sagene, Bjølsen og Nydalen. Hva med å ta søndagsbrunsjen eller lørdagskaffen her neste gang du vil prøve noe nytt?

Her er noen av våre favoritter:

BAKERIER/KAFEER

Oslo Handwerk Sagene
Oslo Handwerk har til vår store begeistring åpnet flere filialer i byen, nå også på Sagene. Oslo Handwerk lager bakevarer basert på suredeig, som gir en helt særegen smak. Alle produktene deres er økologiske. Sagene-filialen har Oslo Handwerk åpnet i samarbeid med eiendomsmegler Aktiv Sagene og interiørbutikken Hviit.no, som selger interiørartikler og matvarer fra blant annet Nicolas Vahe i filialen. Konfekt og sjokolade fra danske Summerbird er også å finne.

Bakeri Nord
Bjølsen Bakeri åpnet 1.august i ny drakt som Bakeri Nord. Her serveres alt fra brød og blingser til kanelboller. Det er også mye å velge mellom på drikkefronten med ferske juicer, smoothies, varm og kaldbrygget kaffe.

Kaffegram
Koselig kaffe- og lunsjbar som blant annet serverer hjemmelagde salater, supper og kaker. All mat og kaffe kan kjøpes som take-away. Pluss for koselig, liten uteplass hvor man kan sitte med pledd om høsten og nyte utsikten over Sagene kirke.

Godt Brød
Vi bare elsker Godt Brød! Mandelbollene, browniesen med hvit sjokolade, blingsene med pålegg… Listen over hva man bør kjøpe her, er lang. Filialen som ligger i Nydalen er relativt liten og egner seg best for take away, men det er mange hyggelige steder å sitte i nærområdet, så det gjør ingenting.

Mandelbolle Godt Brød
Mandelbolle fra Godt Brød.

Ekte Vare
Nyåpnet butikk som selger kortreist og økologisk mat. Norske stikkelsbær og rips, aprikoser, skinker, mel, korn og bakevarer fra Godt Brød er bare noe av det du kan få tak i her. Butikken har også en avdeling hvor man kan sitte og nyte kaffe, smoothies og annet som står på menyen. Ekte Vare har en spennende historie – butikken/kafeen ble nemlig startet med kapital hentet inn fra folkefinansiering.  På to måneder fikk Ekte Vare  hentet inn 360 000 kroner fra folk som ønsket seg noe helt nytt i nabolaget. Historien til Ekte Vare kan du lese mer om her.

Ekte Vare 2
Kortreiste, norske bær får du tak i hos Ekte Vare. Foto: Camilla Hellum

RESTAURANTER

Mat & Mer
Restauranten Mat & Mer har en liten, men fullverdig, meny som endres etter årstidene. Flere av råvarene er kortreist, og rettene kan karakteriseres som norsk husmannskost med en eksotisk vri. Mat & Mer har også en delikatessedisk med blant annet oster og skinker man kan kjøpe med seg. Stort pluss er det også at de selger lakris fra Lakrids og annet snacks.

Sagene Lunsjbar
Sagene lunsjbar er det perfekte stedet å  nyte en øl eller et smørbrød en varm sommerdag. På menyen finner man salater, supper, smørbrød, burgere, samt fisk- og kjøttretter. Lunsjbaren er også et godt sted å starte eller ende kvelden om man skal innom Det andre teatret.

Nydalen Bryggeri og Spiseri
Nydalen Bryggeri og Spiseri har flere ganger blitt kåret til Oslos beste gastropub av Aftenposten, og det med god grunn. På menyen er klassikere som biff tartar, fish ‘n’ chips og entrecôte, men også alternativer som røkelaksmousse, kyllingconfit og «bangers and colcannon mash» (på godt norsk hjemmelagde pølser med potetmos og annet spennende tilbehør). Ølutvalget på Nydalen Bryggeri og Spiseri er godt, og som navnet tilsier serverer de også øl fra eget mikrobryggeri. Nydalen Bryggeri og Spiseri er et godt alternativ til barene i sentrum om man ønsker å bare ta en øl. Det er ikke spiseplikt på stedet.

TAKE AWAY

Bamboo

Bamboo

På menyen til Bamboo finner man både vietnamesisk, thailandske og japansk mat (sushi). Rimelige, gode og store porsjoner. Her får du Sagenes beste sushi og vårruller – sashimi og tempura er våre favoritter.

Pizza Pancetta
Pizza pancetta er raske og effektive, og serverer god pizza. Pizza Pancettas meny er todelt med «vanlig», italiensk pizza og gourmetpizza. Om du er i humør for å prøve noe nytt er nummer 29 (Thai Chicken) og 32 (Figaro) å anbefale. Det er også mulig å kjøpe med seg pizzadeig om man har dårlig tid, men ønsker hjemmelaget pizza.

AKTIVITETER

Nydalen badekulp
Bare to minutters gange fra t-banestasjonen ligger Nydalen badekulp. Her er det mulig å ta seg en dukkert, eller bare slappe av på den lille badeplassen ved siden av elva.

Nydalen

Det andre teatret
Norges største improteater, Det andre teatret, ligger i et ganske nytt nabolag på Lilleborg i Oslo mellom Torshov og Bjølsen. Teatret åpnet dørene for ganske nøyaktig tre år siden av en gjeng som drev med improvisasjon på Chateau Neuf. Sammen startet de Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Sakte men sikkert har de vokst seg større og større. I fjor var mer enn 25.000 innom de mange forestillingene som settes opp. Urbania har tidligere vært flue på veggen under forbedredelsene og gjennomføringen av en av deres imporvors-forestillinger. Det kan du lese mer om her.

Crossfit Oslo
Om du har lyst til å prøve en ny treningsform, er Crossfit Oslo stedet å besøke. Crossfit er en treningsform som kombinerer vektløftning, kondisjon, mobilitet og gymnastikk både innendørs og utendørs om været tillater det. På Crossfit Oslo må man først gjennom flere timer med basictrening sammen med andre nybegynnere slik at man lærer grunnøvelsene ordentlig og ikke blir overlatt til seg selv. Glem alt du måtte ha hørt om treningsformen tidligere – dette er virkelig for alle!

(Visited 1 001 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar