Mitt Oslo: Mally and the moon

Mitt Oslo, Oslo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marlene Sæthre, eller Mally, driver bloggen Mally and the moon. Her finner man alt fra reisetips, inspirerende bilder og oppskrifter – til visdomsord og tips til små ting man kan gjøre for å få en litt bedre hverdag. Anbefales virkelig å sjekke ut om du ikke har gjort det allerede.

Mally er gluten- og melkeallergiker, og har derfor et glutenfritt og plantebasert/vegansk kosthold. Her deler hun sine beste Oslotips.

Vegetarburger på Funky Fresh Foods. Foto: Camilla Hellum
Vegetarburger på Funky Fresh Foods. Foto: Camilla Hellum

– Er jeg ute etter en fresh og koselig lunsj drar jeg gjerne på Kolonihagen. Craver jeg en burger drar jeg på Funky Fresh Food for der har de både glutenfritt brød og veggie burger, og trenger jeg noe kjapt og enkelt i hånden løper jeg ofte innom Smoothie Exchange og kjøper deres Crunchy Seaweed salat og en ginger shot.

Mally drikker helst kaffe hjemme, eller on-the-on. Foto: Marlene Sæthre
Mally drikker helst kaffe hjemme, eller on-the-on. Foto: Marlene Sæthre

– Kaffen er ofte med i hånden, men skal jeg sette meg ned liker jeg å ta turen til Åpent Bakeri eller Kaffebrenneriet. Før måtte jeg gå etter hvor de hadde soyamelk, nå leter jeg etter nye kaffebarer med mandelmelk.

Delicatessen
Om Mally er i tapashumør drar hun gjerne på Delicatessen. Foto: Camilla Hellum

– Delicatessen er perfekt for Tapas og vin. Like deilig å sitte inne med stearinlys mens snøen laver ned som ute på fortauet med bare ben i solen. Taco Republica har deilig veggie tacos og Villa Paradiso en av byens beste glutenfrie pizzaer etter min mening. Er jeg i humør for noe enda mer eksotisk tar jeg turen til Der Peppern Gror for spicy indisk, eller bestiller Green Curry take away fra Bamboo på Sagene.

Foto: Marlene Sæthre
Fristende drinker på Torggata Botaniske. Foto: Marlene Sæthre

– De fineste og friskeste drinkene finner jeg hos Torggata Botaniske. Ikke bare er det smakfullt og pent å se på, men også super deilig og avslappende atmosfære.

Hvor drar du ut?

– Drar jeg ut i Oslo så er det for å danse med venninner og da følger jeg etter gjengen for de vet best når det gjelder Oslo. Jeg vet best når det gjelder New York. Før var det Ginger som fikk oss til å danse hele natten nå går det mer i Jeager, Blå og Internasjonalen.

Huk
En av Oslos fineste strender, Huk, ligger på Bygdøy. Foto: Camilla Hellum

Når Mally skal slappe av og gå tur, må hun ut av sentrum.

– Bygdøy er stedet rett utenfor sentrum hvis du vil ha litt av alt. Landlige veier, skogsstier, strand og vann. Det samme gjelder Fornebu som er litt lengre unna byens kjas og mas, med fine bade og tur muligheter. Jeg er født ved vannkanten så jeg foretrekker å gå tur langs sjøen, vil jeg ut i marka drar jeg heller på hytta.

Processed with VSCO with hb2 preset
Alle Mallys favorittbutikker, blant annet Velouria Vintage (bildet) ligger på Gründerløkka. Foto: Marlene Sæthre

– Shopping gjør jeg mest på reiser, men i Oslo liker jeg å titte innom Velouria Vintage og Robot på Grunerløkka, Zara og Weekday. Jeg shopper uavhengig av merke og butikk. Finner jeg noe jeg liker så kjøper jeg det.

Glutenfrie og veganske pannekaker hos Creperie de Mari på Gründerløkka. Foto: Marlene Sæthre

Hvor går du når søtsuget kicker inn? 

– Det er ikke mye søtt å få tak i for en med et glutenfritt og plantebasert kosthold i Oslo. Så her pleier dessverre helsekost å være min go-to! Og da foretrekker jeg Økohjerte og Røtter. Røtter har deilig vegansk is og flere gode søtsaker. Men til min store overraskelse har jeg blitt tipset om et creperie på Grunerløkka som tydeligvis har alternativer for meg også, så det skal jeg helt klar prøve ut!

Hovedøya

Hva bør turister absolutt gjøre i Oslo?

– Det er ingen tvil om at øyhopping i Oslo er undervurdert, ikke bare for turister men også for oss lokale. Knappe fem minutter fra Aker Brygger ligger øyer som Hovedøya, Gressholmen og Langøyene. De kommer du til ved å hoppe på en av Oslo Fergene. Ta med badetøy, bok, piknikkurv og gode venner så er sjansen for at du får en fin sommerkveld ganske stor.

(Visited 623 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar