Mini-guide til Grünerløkka

Mat & drikke, Mitt Oslo, Oslo

Grünerløkka: En favoritt

Grünerløkka er virkelig et av mine favorittområder i Oslo, og et sted jeg er minst én gang i uken for å spise, drikke, gå tur eller titte i butikker.

Her har jeg laget en guide til noen av mine faste spise- og drikkesteder. Guiden kommer til å bli oppdatert med flere steder etter hvert. Dette er kun en matguide, planen er å lage en egen shopping-guide også.

MUNCHIES


Munchies er det perfekte stedet for et raskt burgermåltid. Prøv månedens burger eller klassikeren Munchies-burger med karamelisert løk, bacon og blåmuggostdressing.

På Munchies er det forholdsvis billig, her kan du få burger, fries og en øl til rundt 200 kroner. Pluss for godt ølutvalg, muligheten til å velge søtpotetfries og digge dippsauser.

Her er det kun drop-in eller take-away, men det er ganske mange sitteplasser så du trenger ikke bekymre deg for å ikke få plass. Om sommeren settes det også ut bord utenfor.

Adresse: Thorvald Meyers gate 36A

NIGHTHAWK DINER


For ekte amerikansk frokost, stikker du innom Nighthawk Diner. Frokostmenyen består av egg i diverse former, gresk yoghurt, bagels og pannekaker. Disse rettene serveres hele dagen, men kommer du etter 11 kan du plukke fra resten av menyen (hvor du blant annet finner burgere) også. Sjekk ut milkshaken laget på Kulinaris-is, du kommer ikke til å angre.

I helgen er det sannsynligvis kø om du kommer etter 12, men den som venter på noe godt venter aldri forgjeves, var det en gang et klokt menneske som sa.

Adresse: Seilduksgata 15

Mathallen

Er du glad i mat må du ta turen innom Mathallen på Vulkan. Her finner du produkter fra blant annet Annis Pølsemakeri, Gutta på Haguen, Sebastien Bruno, Solberg & Hansen og mange flere. I tillegg til matbutikkene, er det flere restauranter og barer i Mathallen. Iblant er det også spennende events, og pop-ups.

Adresse: Vulkan 5

Tim Wendelboe


Tim Wendelboe er tidligere barista-verdensmester, og har startet kaffebar med samme navn i Grüners gate.

Her får du servert kaffekunst, om sommeren i form av Cappucino Al Freddo. Her er det få sitteplasser, så regn gjerne med take-away.

Adresse: Grüners gate 1

Nedre Løkka Cocktailbar


Det ligger vel egentlig i navnet: Nedre Løkka Cocktailbar ligger rett og slett helt nederst på Gründerløkka. Baren har en variert og spennende drinkmeny, i tillegg til en liten matmeny. Pluss for flere sitterplasser ute. Stikk innom for en drink før eller etter middag, eller for noe godt i glasset og litt tapas i solen.

Adresse: Thorvald Meyers gate 89

Villa Paradiso

Villa Paradiso


Italiensk restaurant og pizzeria øver på Grünerløkka. Veldig gode desserter (den hjemmelagde tiramisuen er obligatorisk om du stikker innom) i tillegg til pizza. Parmapizzaen er en sikker vinner. Villa er nå også å finne på Solli plass i tillegg til på Grünerløkka, og menyen på de to stedene varierer noe.

Adresse: Seilduksgata 15

Favoritt-barer

Grünerløkka er virkelig stedet å dra om du skal ut, eller bare ønsker å ta en øl/cocktail – her ligger nemlig cocktailsteder og barer på rekke og rad.

Blant mine favorittbarer er Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri. Begge har veldig godt ølutvalg, flere nasjonale og lokale øl på tap, og kompetente bartendere. I tillegg er det alltid god stemning på begge stedene.

En annen favoritt er Ølakademiet, der er det mulig å ta diverse øl- og ciderkurs. Selv har jeg vært på øl- og matkurs og øl- og sjokoladekurs (bildet over er fra dette). Begge deler var veldig bra, i tillegg til å lære masse om øl, fikk vi servert helt nydelig mat (og sjokolade) laget av husets kokk. Anbefales på det varmeste!

Le Benjamin

PÅ Le Bejamin serveres fransk bistromat på et elegant vis. På menyen finner du franske spesialiteter som snegler, østers og biff tartar, men også flere kjøtt- og fiskeretter og en rekke deilige desserter.

Adresse: Søndre Gate 6

Sjekk også ut:

Liebling for vegansk, Parkteatret og BD57 for øl, Eldhuset for sliders, Supreme Roastworks for kaffe, Delicatessen for tapas, Ille Brød og Oslo Handwerk for surdeigsbrød, Godt Brød for boller og Kamai for sushi og bao.

(Visited 4 875 times, 3 visits today)

Legg igjen en kommentar