Her spiser du god mat i London

Ukategorisert

Liberty
Shopping på Liberty er et must når man er i London.

London er en av mine yndlingsbyer, og om bare én måned drar jeg dit for første gang i år. Gleder meg! Jeg har vært så heldig å ha venner boende i byen, og har i forbindelse med det vært på besøk en rekke ganger. Nå har alle flyttet hjem, men det blir gjerne en årlig tur likevel.

For meg handler tur om å se og oppleve byen gjennom mat og unike gater/butikker/steder, ikke nødvendigvis de typiske turistattraksjonene (jeg har sett Big Ben, vært på Madame Tussaud og sett slottet i London, men en gang holder for min del). I løpet av turene de siste årene har jeg utforsket markedet i Camden, vært på Borough Market, sett utstillinger på museet Tate Modern, vært på diverse kafeer/bokbutikker i Shoreditch, drukket drinker i Hoxton, vært på festivalen Wireless, sett diverse musikaler, hengt i Soho dag- og kveldstid.

Jeg er veldig glad i mat, og forrige tur til London handlet det mest om spising og teater. Jeg testet blant mandelcroissanten på Le pain quotidien (anbefales!)

Mandelcroissant

Spiste også lunsj på samme sted.

Le pain Quotidien
Laksesalat med rødbetrogn og landbrød på Le pain quotidien.

Prøvde en tre-retters på hotellet Savoy. Det var virkelig en opplevelse, forretten var hjemmelaget jordskokksuppe med karameliserte valnøtter, det var dødsgodt. Presentasjonen var også unik, suppen ble for eksempel helt oppi suppeskålen fra små beholdere av to kelnere samtidig. God vin, men litt skuffende dessert. Ved siden av Savoy hotell ligger Savoy Theater hvor det spilles muskikaler og teater. Jeg så forestillingen Gipsy, det var mer teater enn musikal, den var kjempebra (men er dessverre tatt av nå)!

Savoy
Jordskokksuppe på Savoy.

Spiste også middag på pizzarestauranten Franco Manca, italienske Polpo og Jamie Olivers restaurant i Covent Garden. Pizzaen på Franco Manco var litt kvalmende.

På Polpo kan man bestille italienske tapasretter. Rettene var av noe varierende kvalitet. Kjøttbollene var kjempegode (det er mulig å bestille kjøttboller og spaghetti i stedet for tapas), lammeretten ikke så god, heller ikke salaten. Pizzaovnen var dessverre ute av stand da jeg var der så fikk ikke smakt på minipizzaene på menyen. God øl og vin, og himmelsk tiramisu. Om du går dit og bestiller kjøttboller, vin og tiramisu får du nok en god smaksopplevelse, men ville styrt unna det andre.

Jamie Oliver er et helt ok sted å stikke innom, forrettene er ganske gode og kelnerne alltid hyggelige. Jeg har smakt flere av rettene på menyen, men opplever flere som litt smakløse (?). Vinen var heller ikke av imponerene kvalitet, vi smakte på fire før vi fant en som var ok – og jeg er ikke superkresen på vin.

Polpo
Dra på Polpo for å spise Tiramisu.

Obligatorisk på hver Londontur er å se en musikal, handle på Urban Outfitters, Liberty og & Other Stories, ta engelsk taxi minst én gang, bo på hotell med badekar, hamstre engelske magasiner og bøker på Magma. Under neste tur har jeg lyst til å teste ut salatene og kakene på Ottolenghi, spise på Breakfast Club igjen, finne et sted med god, ferskpresset juice, gå tur i en park og finne en bra sneakersbutikk. Tips tas imot med takk!

Breakfast club
Frokost på Breakfast Club. Bilde er fra en Londontur i 2014.

 

(Visited 999 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar