Kaffesnobberi i New York

Reise, USA

Cappuchino, macchiato og scones fra Crosby Coffee. Foto: Marius Rønnekleiv
Cappuccino, macchiato og scones fra Crosby Coffee i Brooklyn. Foto: Marius Rønnekleiv

I New York har kaffebransjen blitt mer seriøs de siste årene. Her er tre sikre valg for din neste tur til «Det Store Eplet».

Saturdays Surf
Adresse: 31 Crosby St, SoHo.

Flat white fra Saturdays Surf. Foto: Marius Rønnekleiv
Flat white fra Saturdays Surf. Foto: Marius Rønnekleiv

Saturdays Surf ligger i SoHo, i hjertet av shoppingdistriktet. I steden for å prøve ut en av de nye kaffekjedene som frister med frappe til 5 dollar, anbefaler jeg heller at du tar turen til Saturdays Surf. Dette stedet er mye mer enn en kaffebar, det er faktisk også en skate/surfe-butikk. Det selges både surfebrett, skatedecks og klær. Personlig kom jeg for kaffen. Jeg bestilte en flat white til $3.50 – en pris du sjelden kommer over/under i New York. Kaffen serveres i en take-awaykopp, men ikke la deg lure – de har sitteplasser i bakgården. Uteområdet har en autentisk New York-look, omringet av bygninger med brick walls og klassiske nedrustede nødstiger. Jeg besøkte Saturdays Surf på vinterstid, og vil definitivt komme tilbake når gradestokken viser plussgrader.

http://www.saturdaysnyc.com/

Toby’s Estate Coffee
Adresse: 125 N 6th St, Brooklyn.

Cappuccino fra Toby's Estate Coffee. Foto: Devan Wells
Flat white fra Toby’s Estate Coffee. Foto: Devan Wells

Toby’s Estate Coffee holder til både på Manhattan og i Brooklyn. Jeg besøkte sistnevnte. Du vil fort merke at Toby’s Estate er populært. Den nye hipsterkulturen hvor man sitter i timesvis med hver sin Macbook Pro og studerer/jobber på kafé er her godt representert. Misforstå meg rett, det er ingenting galt med det. Også her bestilte jeg en flat white til samme pris som tidligere ($3.5). Dyktige baristaer sikrer en meget god smaksopplevese, og stedet er upåklagelig kult. Med et moderne interiør og godt med sitteplasser er det forståelig hvorfor mange velger dette som sitt oppholdssted. Om du er ute etter å slå ihjel noen timer i godt selskap, eller trenger et sted å skrive ditt nye blogginnlegg, er dette definitivt stedet.

Det er verdt å nevne er at det i nabolaget er et konditori som heter Konditori, med svenskeflagg i logoen. De selger skolebrød og andre typiske skandinaviske bakevarer. Området er svært trendy for svensker og dansker som har flyttet hit for å starte kles- og interiørbutikker (dette ser vi også på Manhattan), samt kaféer og puber.

http://www.tobysestate.com/

Toby's Estate Coffee er godt befolket - ikke uten grunn. Foto: Devan Wells
Toby’s Estate Coffee er godt befolket – ikke uten grunn. Foto: Devan Wells

Crosby Coffee
Adresse: 667 Classon Avenue, Brooklyn.

Crosby Coffee har en fin atmosfære og er svært gjennomført med sin stil av minimalistisk rustikk. Vi kjøpte scones, cappuccino og macchiato. Kaffen serveres i syltetøyglass, artig konsept. Noe uventet er det bakevarene som har forplantet seg i minne. Drar du hit vil det være en skandale om du ikke går for deres hjemmebakte godsaker, i tillegg til kaffe, naturligvis. Stedet ligger ikke i den mest populære delen av Brooklyn, og i motsetning til Toby’s Estate Coffee, var det her langt færre besøkende. Likevel mistenker jeg at også Crosby er populært for frilansere. Dette er forøvrig en trend vi ser mer av i Norge, og har helt klart noe urbant over seg.

http://www.crosbycoffee.com/

Crosby Coffee
Crosby Coffee. Foto: Devan Wells
(Visited 165 times, 1 visits today)

En kommentar om “Kaffesnobberi i New York

Legg igjen en kommentar