Her spiser du brunsj i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Det nærmer seg helg, og hva er vel ikke hyggeligere enn å sove ut, ta en rolig morgen, og deretter tilbringe et par timer på et koselig sted med venner, god mat og drikke?

Her er en guide til noen av de beste brunsj-stedene i Oslo.

PS: Guiden oppdateres kontinuerlig. Er det et sted som mangler? Tips gjerne i kommentarfeltet. 

Godt Brød 

Godt Brød har både påsmurt, pizzaboller, ekstremt god hvetebakst og masse kaker. Det ligger vel litt i kortene å si, men gode brød har de også. Stedet passer like bra for take-away som å sitte ned. Adresse: Thorvald Meyers Gate 49.

Nighthawk Diner

Nighthakws frokostmeny består av egg i diverse former, gresk yoghurt, bagels og pannekaker. Frokost serveres hele dagen, men kommer du etter 11 kan du plukke fra resten av menyen (hvor du blant annet finner burgere) også. I helgen er det sannsynligvis kø om du kommer etter 12, men den som venter på noe godt venter aldri forgjeves, var det en gang et klokt menneske som sa.

Laundromat

Er du glad i en «fry-up», eler engelsk frokost som det også heter på norsk, er Laundromat stedet å dra. Brunsj serveres helt til klokka 17 i helgene, og fra 11 kan man bestille fra heldagsmenyen. Pannekakene er verdt et forsøk om du er glad i søtt.

Grünerløkka Bakeri

På Grünerløkka Bakeris meny finner man stort sett blingser med påøegg  og kaker (ooog, noen salater). I menyen fortelles det at brødet lages på norsk, økologisk mel, og at kaffen blir litt kraftigere brent enn i resten av byen. De bryr seg om kvalitet og smak, altså. Det liker vi!

Focacceria


På Focacceria toppes den hjemmelagde focaccian med digge greier som kjøtt (salami, villsvinsalami, parmaskinke) og ost (mozarella, parmesan, gorgonzola) og grønnsaker (bakt tomat, squash, augergine…). Servicen er også upåklagelig: Sist vi var innom fikk vi servert en espresseo «on the house» mens vi venter på at maten skulle bli varm. We like!

Liebling

Liebling er en Berlin-inspirert kafé og butikk på Løkka. Er du en sånn som aldri klarer å bestemme deg for hva du vil spise passer en lieblingtallerken perfekt. Da får du litt av alt.

Grådi

Gleden var stor da Grådi åpnet på Tøyen i januar. Her får du god mat til gode priser, servert av hyggelige ansatte. Jeg besøkte stedet uken etter åpningen i fjor, om du ønsker å lese om det kan du klikke her.

Grådi har fast lunsj- og middagsmeny med retter som serveres hver dag, samt en egen helgebrunsjmeny. På denne finner du blant annet hjemmelagde, luftige pannekaker med stivpisket rømme og nyrørte blåbær. En perfekt avslutning på et salt brunsjmåltid, eller som en liten frokost om du er glad i søtt.

(Visited 12 423 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar