Her spiser du burger i Oslo

Mat & drikke, Oslo

munhies_oslo
Foto: Marius Rønnekleiv

Vi digger en god burger, og heldigvis er det et flust av gode burgerrestauranter å velge mellom i Oslo. 

Her er noen av våre favoritter:

Illegal

Cheese Royale
Byens beste! Man drar ikke hit for å kose seg i timevis; det er ofte lang kø for bord, og man må stå midt på gulvet for å på sitteplass. Når det er sagt er betjeningen rask og oppmerksom, og serverer mer enn gjerne en øl mens man venter. Burgeren er laget av godt, kvernet kvalitetskjøtt, og har en deilig barbeque-smak. Vi liker godt Hot Mama Deluxe, som serveres med BBQ-saus, bacon, ost, guacamole ++ (mao. alt digg man kan ønske seg på en og samme burger). For den som er ekstra sulten er det mulig å kjøre på med en dobbel burger (uten at det koster så mye ekstra).

Grilled potato wedges with aioli
Her får du også de beste potetbåtene. Helt varme med aioli…. nam!

Kverneriet

Foto: Camilla Hellum
Foto: Camilla Hellum

Gleden var stor da vi oppdaget at man bare kunne dra ned på Majorstua, og ikke helt til Tønsberg, for å spise Kvereriet-burger. Nykommeren Kverneriet er en sterk konkurrent til de etablerte burgerbarene i Oslo. Pommes fritesen med parmesan og trøffel er et must å bestille.

Burger Joint

burger_joint

Like etter åpning fikk Burger Joint fikk mye oppmerksomhet for sin foie gras-burger til nesten 300 kroner. Etter massivt press fra Dyrevernbeskyttelsen i Norge ble burgeren fjernet fra menyen i fjor, men Burger Joint tilbyr fortsatt det lille ekstra som trøffelmajones og hjemmelaget milkshake. Burger Joint serverer også pulled pork-burger, det liker vi!

Døgnvill

dognvill
Foto: Hanne Pernille Andersen

Rett ved siden av Mathallen ligger burgerrestauranten Døgnvill. Passer godt om man ønsker å bruke litt tid på måltidet. På Døgnvill får du kyllingburger, lakseburger og vegetarburger i tillegg til de klassiske kjøttvariantene. Vi er svake for Sterke-Nils, som er toppet med habaneros, grønne chili, jalapenos, ost og burgersaus.

Munchies

munhies_oslo

På Munchies er det ofte stappfullt, men med nyåpnet filial på Grünerløkka blir det kanskje mulig å sikre seg en sitteplass. God burger, godt burgerbrød, og godt ølutvalg – men vi har smakt bedre pommes frites.

(Visited 1 123 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar