Her er Oslos beste sjokoladebutikker

Inspirasjon, Mat & drikke, Oslo

Er du glad i sjokolade? Det er vi, og selv om det er mye godt i dagligvarebutikken er det deilig å unne seg litt luksussjokolade iblant.

Det er flere butikker i Oslo som selger ekte, hjemmelaget sjokolade og annet godteri. Her er noen av dem:

Sebastien Bruno
Sebastien Bruno har filialer flere steder i Norge. Makroner og konfekt selges i alle filialene, enkelte av fililene har også hjemmelagde kaker. Sebastien Bruno er flinke til å selge sesongbaserte varer, og lager for eksempel makroner med solbærkaramell og jordbærkompott om sommeren, og påskeegg med diverse fyll til påske. Påskeeggene er sinnsykt gode, synd de bare selges noen måneder i løpet av året. Makroner med salt karamell, ostekake bringebær og marsipankuler med sjokolade og pistasje er våre favoritter.

Pascal
Franske Pascal Dupuy åpnet sitt første konditori i Oslo i 1995. I dag driver Pascal 4 lunsjrestauranter, her serveres fransk lunsj og dekadente kaker. I tillegg til lunsj og kaker har Pascal i hver av filialene butikker med produkter som croissanter, makroner, is, salt karamell, syltetøy og sjokolade. Sjokoladeutvalget er godt, og består blant annet av trøffelkuler, konfekt med forskjellig fyll, rocher feuilletine (sprø, tørket pannekake dyppet i sjokolade) og kandisert appelsinskall med sjokolade. Byens beste makroner finner du her.

Summerbird
Danske summerbird er et dansk, økologisk sjokolademerke. Blant varesortimentet til godteprodusenten er marsipan, sjokoladetrukkede mandler rullet i lakrispulver og den danske spesialiteten Fløtebolle. Vi syns fløtebollen med hvit sjokolade og lakris er spesielt god. Summerbird har egen butikk i mathallen på Steen og Strøm, men selges flere steder i byen.

Lakrids
Johan Bülow eksperimenterer stadig med nye måter å bruke lakris på, og hos Lakrids får du alt fra lakris med sjokolade til bringebær eller mint. Lakrids selges i flere forretninger, men aller best utvalg er det på flagskipbutikken i kjelleren på Steen og Strøm.

(Visited 6 282 times, 5 visits today)

Legg igjen en kommentar