Guide til Gøteborg

Gøteborg, Sverige

Perfekt for helgetur

Deler av turen er sponset av Visit Sweden 

Gøteborg er perfekt for en spontan weekendtur. Buss og tog er rimelig selv om du bestiller like før avreise, og reisetiden er bare tre og en halv time. Ganske deilig å sette seg på bussen på Oslo S, småskravle i noen timer, og plutselig være fremme i en ny by.

Den svenske storbyen har masse å by på: Kanelboller, spennende interiørbutikker, flere museer og masse god mat. I Gøteborg er det mange Michelin-restauranter, og prisene er forholdsvis lave. For under 500 kroner kan man få en tre-retters på for eksempel Koka, som har en stjerne i Michelin-guiden. Bloggkollega Helle har skrevet et fint innlegg om michelin og Gøteborg, les det her.

Det er mange fine og spennende hoteller i Gøteborg. Pigalle, Hotel Dorsia og Upper House for å nevne noen.

Bykjernen i Gøteborg er relativt liten, så det er enkelt å komme seg rundt til fots. Vi tok ikke kollektivtransport en eneste gang.

Her er en guide til det vi rakk å gjøre i løpet av en helg i Gøteborg:

Kafe magasinet
Kafe magasinet 2

SPIS

Kafé Magasinet


Hyggelig og populær kafé i Långgatan. Stedet er åpent fra morgen til kveld, og serverer frokost, fika, bagels, pizza og salater. Vi var innom flere ganger for kaffe og kake, og det var relativt fullt, men god stemning, hver gang.

Adresse: Tredje Långgatan 9

Shop

Market  29


Det bugner av gode interiørbutikker i Gøteborg. Market 29, som ligger i koselige Haga, er en av dem. Butikken fører flere klassiske merker, men også en del unike og håndplukkede produkter. Jeg fikk lyst på ny vase og hudpleieprodukter fra merker som ikke føres i Norge, men klarte å holde meg til titting denne gangen.

Adresse: Haga Nygata 29

goteborg 1
grandpa
Da matteo 3

SPIS

Da Matteo


I så å si alle Gøteborg-guider jeg har lest dukker Da Matteo opp. Her får du byens beste boller, supergod kaffe og lunsjretter som pizza og salat. Anbefales for en liten fikapause, men også for lunsj.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her 

SPIS

Hello Money


Hello Monkey er en restaurant som serverer asiatisk mat med en tvist. Restauranten har utrolig mye godt på menyen (sashimi, frøyalaks med syltet shiitake, gyoza med søtpotet og så videre). Vi rakk dessverre ikke spise på Hello Monkey, men kom over Hello Monkey Goes Italian på søndag ved lunsjtider. Vi spiste kyllingsalat og carbonara. Dette smakte godt, men tror Hello Monkey byr på en hakket mer spennende matopplevelse – så gå hit om du er klar for det.

Adresse: Kyrkogatan 20-22 og Magasinsgatan 26

hello monkey
Chapmagnebaren

SPIS

Champagnebaren Forssén & Öberg


Superhyggelig sted som ligger i Kyrkogatan. På lørdager serveres champagnelunsj – da får du én rett (fiskegryte, oster og skinker eller løyrom) og ett glass champagne for rundt 300 svenske kroner (400 kroner om du velger løyrom).

Servitørene kan sine saker, og serverer champagne fra en rekke produsenter. Stedet er ekstra opptatt av å fremme mindre produsenter,  gjerne de som fremstiller økologisk.

Stedet serverer egen tre-retters om du kommer til middag, på menyen finner du alt fra burrata til østers.

Adresse: Kyrkogatan 13, 411 15 Göteborg

Chapmagnebaren 2
Louis Vuitton

SE

Legendary Trunks – the Exhibition


På Galleri Fredstan kan man for øyeblikket se den fantastiske utstillingen Legendary Louis Vuitton Bags & Trunks The Exhibition. Utstillingen er basert på en av verdens største og mest unike samlinger av Louis Vuitton-kofferter fra 1856 og frem til i dag. I samlingen, som er eid av et svensk ektepar, finner man kofferter og vesker som har tilhørt folk som Frank D Roosevelt, Judy Garland og Sharon Stone. Noen av koffertene har til og med vært på Titanic (!).

Med anbefalinger fra Vogue og Marie Claire er utstillingen et must for moteinteresserte, men absolutt verdt å se for alle som er interessert i historie og kunst. Legendary Trunks – the Exhibition kan ses i Gøteborg til og med august 2018.

Adresse: Södra Hamngatan 55

Artilleriet

SHOP

Artilleriet


Gøteborgs fineste interiørbutikk? Her selges alt fra unike potter og puter, til smånips som morsomme opptrekkere og postkort. Butikken er innredet så fint at et besøk nesten teller som sightseeing. Ved kassen selges også Sveriges (verdens?) beste karameller fra Pärland Konfektyr – anbefales! Rett rundt hjørnet for Artilleriet ligger Kitchen-avdelingen – her finner du masse fint til kjøkkenet.

Adresse: Magasingatan 19

Pigalle 1

BO

Hotel Pigalle


Hotel Pigalle ligger i en av Gøteborgs eldste bygninger, og er innredet i ekte parisisk stil anno 1920. Interiøret er gjennomført, og hvert hotellrom er designet forskjellig. Lobbyen er rimelig stor, så her er det fullt mulig å ta seg en kopp kaffe og jobbe litt om man ønsker det. På ettermiddagen fungerer resepsjonen som en bar som serverer charcuteri og øl/vin/drinker.

I fjerde etasje ligger hotellets restaurant, Atelier. Restauranten er innredet med blomstersofaer og velour, og byr med det på frokost i vårlige omgivelser selv når det er vinter ute. Om sommeren er takterassen åpen – da kan måltider nytes også her.

Adresse: Södra Hamngatan 2a

Pigalle 3
Vallgatan 12 2

SHOP

Vallgatan 12


Gøteborgs kuleste butikk? Her får du alt fra klær til magasiner og interiørting. Vallgatan 12 fører merker som ATP Atelier, Mads Nørgaard, Dagmar, Whyred og mye mer. I første etasje er det en kafe som serverer suppe, sunnere wraps og salater samt raw balls. Inspirerende sted der man får lyst til å kjøpe alt.

Adresse: Vallgatan 12

Tacos and tequila 2

Spis

Tacos & Tequila


Tacos & Tequila ligger i hippe Långgatan, side om side med steder som Kafé Magasinet og diverse barer. Restauranten endrer menyen ukentlig, og tilbyr fire forskjellige tacos (som regel én vegansk type). Lunsjdealen på Tacos & Tequila er veldig god – her får du to tacos, kaffe og cookies for 108 kroner. Vi så aldri noe til kjeksen, og måtte selv finne ut hvor vi skulle ta kaffe. Servicen var dessverre ganske dårlig, men om man er klar over det, er det verdt en tur for å ta en drink eller spise lunsj.

Musikken er ganske høy, så ikke dra hit for en romantisk middag på kvelden.

Adresse: Tredje Långgatan 9

Tacos and tequila
Processed with VSCO with f2 preset

SHOP

Blomrum


Om du kjører bil, buss eller tog til Gøteborg er det enkelt å kjøpe med seg en fin blomsterbukett hjem. Blomrum ligger i torgpassasjen like ved Saluhallen, byens største mathall. Blomsterbutikken har eksistert i 18 år (!), og har i dag seks blomsterdekoratører ansatt. På Blomrum kan du få satt sammen superfine buketter.

Bunches by Blomrum finnes i hele byen, og tilbyr fine blomster til en rimelig penge.

Adresse: Torgpassagen, Kungstorget 5-7

Natur

Spis

Natur


Restauranten Natur er lillesøsteren til det populære spisestedet Bord 27. På Natur er fokuset på grønnsaker, og nesten alle rettene på menyen er vegetar. Vi fikk servert beter tilberedt på tre ulike måter, jordskokk med hasselnøtter og en helt nydelig dessert med sjokolade og bringebær. På drikkefronten ble det selvsagt servert naturvin. Utrolig hyggelig og koselig sted med god mat – selvom jeg er glad i kjøtt og fisk var det ikke noe savn i det hele tatt. Anbefales på det varmeste.

Gjør oppmerksom på at deler av denne turen er sponset av Visit Sweden, men det er ikke lagt føringer på det som skrives. Alle stedene vi har vært på, både de sponsede og de vi har betalt selv, er valgt av meg.

Bildene er tatt av Marte Talberg og meg.

(Visited 6 484 times, 3 visits today)

Legg igjen en kommentar