Guide til Gøteborg

Gøteborg, Sverige

Perfekt for helgetur

Deler av turen er sponset av Visit Sweden 

Gøteborg er perfekt for en spontan weekendtur. Buss og tog er rimelig selv om du bestiller like før avreise, og reisetiden er bare tre og en halv time. Ganske deilig å sette seg på bussen på Oslo S, småskravle i noen timer, og plutselig være fremme i en ny by.

Den svenske storbyen har masse å by på: Kanelboller, spennende interiørbutikker, flere museer og masse god mat. I Gøteborg er det mange Michelin-restauranter, og prisene er forholdsvis lave. For under 500 kroner kan man få en tre-retters på for eksempel Koka, som har en stjerne i Michelin-guiden.

De siste årene har det blitt flere turer til Gøteborg, og i denne guiden finner du mine favorittsteder i byen.

Les mer her: 24 timer i Gøteborg

Les mer her: Helgetur til Borås, Nääs Fabriker og Gøteborg 

Kafe magasinet
Kafe magasinet 2

SPIS

Kafé Magasinet


Hyggelig og populær kafé i Långgatan. Stedet er åpent fra morgen til kveld, og serverer frokost, fika, bagels, pizza og salater. Vi var innom flere ganger for kaffe og kake, og det var relativt fullt, men god stemning, hver gang.

Adresse: Tredje Långgatan 9

Shop

Market  29


Det bugner av gode interiørbutikker i Gøteborg. Market 29, som ligger i koselige Haga, er en av dem. Butikken fører flere klassiske merker, men også en del unike og håndplukkede produkter. Jeg fikk lyst på ny vase og hudpleieprodukter fra merker som ikke føres i Norge, men klarte å holde meg til titting denne gangen.

Adresse: Haga Nygata 29

goteborg 1
grandpa
Da matteo 3

SPIS

Da Matteo


I så å si alle Gøteborg-guider jeg har lest dukker Da Matteo opp. Her får du byens beste boller, supergod kaffe og lunsjretter som pizza og salat. Anbefales for en liten fikapause, men også for lunsj.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her 

SPIS

Koka


Koka har en stjerne i Michelin-guiden, men stemningen er avslappet, behagelig og uformell.

På Koka er det ingen a la carte-meny, her må du velge mellom fem eller syv retter. Vi valgte fem, og startet med makrell servert med makrellkrem og grønne tomater, etter fulgte ørretrogn med grønne blader, østerssopp med yoghurt og rødbeter. Til hovedrett fikk vi servert and med geitost, og til slutt en dessert med is, jordbær og hasselnøtter. På Koka serveres kun biodynamisk vin, vi fulgte servitørens anbefalinger til alle rettene og var godt fornøyd med det. Høydepunktet var kanskje den rosa, sprudlende dessertvinen fra Piemonte – og det hjemmelagde brødet.

Adresse: Viktoriagatan 12

koka 3
Chapmagnebaren

SPIS

Champagnebaren Forssén & Öberg


Superhyggelig sted som ligger i Kyrkogatan. På lørdager serveres champagnelunsj – da får du én rett (fiskegryte, oster og skinker eller løyrom) og ett glass champagne for rundt 300 svenske kroner (400 kroner om du velger løyrom).

Servitørene kan sine saker, og serverer champagne fra en rekke produsenter. Stedet er ekstra opptatt av å fremme mindre produsenter,  gjerne de som fremstiller økologisk.

Stedet serverer egen tre-retters om du kommer til middag, på menyen finner du alt fra burrata til østers.

Adresse: Kyrkogatan 13, 411 15 Göteborg

Chapmagnebaren 2
the barn 3

SPIS

The Barn


The Barn skal visstnok skal ha Gøteborgs beste burger. Interiøret er utrolig fint, og burgerne er rimelige (mellom 120 og 130 kroner per stk.). Sidesalat og søtpotetfries med trøffelmajo er et must som tilbehør. Da vi var innom for lunsj var det masse ledig, men stedet er populært, så det er nok lurt å booke bord om du skal spise der på kvelden.

Adresse: Kyrkogatan 11

Artilleriet

SHOP

Artilleriet


Gøteborgs fineste interiørbutikk? Her selges alt fra unike potter og puter, til smånips som morsomme opptrekkere og postkort. Butikken er innredet så fint at et besøk nesten teller som sightseeing. Ved kassen selges også Sveriges (verdens?) beste karameller fra Pärland Konfektyr – anbefales! Rett rundt hjørnet for Artilleriet ligger Kitchen-avdelingen – her finner du masse fint til kjøkkenet.

Adresse: Magasingatan 19

Pigalle 1

BO

Hotel Pigalle


Hotel Pigalle ligger i en av Gøteborgs eldste bygninger, og er innredet i ekte parisisk stil anno 1920. Interiøret er gjennomført, og hvert hotellrom er designet forskjellig. Lobbyen er rimelig stor, så her er det fullt mulig å ta seg en kopp kaffe og jobbe litt om man ønsker det. På ettermiddagen fungerer resepsjonen som en bar som serverer charcuteri og øl/vin/drinker.

I fjerde etasje ligger hotellets restaurant, Atelier. Restauranten er innredet med blomstersofaer og velour, og byr med det på frokost i vårlige omgivelser selv når det er vinter ute. Om sommeren er takterassen åpen – da kan måltider nytes også her.

Adresse: Södra Hamngatan 2a

Pigalle 3
DH_Dorsia_02

BO

Hotel Dorsia


Hotel Dorsia ligger sentralt, men rolig til, i Trädgårdsgatan. Hotellets motto er at alle gjester er konger og dronninger, og de 37 rommene (alle ulikt innredet) omtales som kongeriker.

Frokostbuffeten er imponerende, her finner du gode bakevarer (hjemmelagde knekkebrød, rundstykker og croissanter), all mulig slags ost, frukt som pasjonsfrukt, grapefrukt og moreller, yoghurt med all topping man kan tenke seg, avocado, flere eggeretter og masse hjemmelagde kaker og godteri.

Adresse: Trädgårdsgatan 6

BO

Hotel Bellora


Bellora er inspirert av Italia anno 1950, tenkt «La Dolce Vita» møter London. Alle rommene på Bellora har sorte og hvite fliser på badet, minibar med italienske godsaker og toalettsaker pakket i en gammel, italiensk sjokoladeboks. Små detaljer som gjør at hotellet og konseptet fremstår som gjennomført. God frokostbuffet med italienske skinker og oster, hjemmelaget mandelsmør og pistasjekrem, croissanter, frukt, rugbrød og mye mer. Kaffe laget av barista er inkludert i prisen.

En natt på Bellora i dobbeltrom med frokost kostet 1600 kroner. Dette ble booket kun et par dager før oppholdet, så om du er tidligere ute bør det være mulig å få en bedre pris. Hotellet passer perfekt for venner eller par som skal på helgetur til Gøteborg.

ADRESSE: KUNGSPORTSAVENYEN 6

bellora 11
Vallgatan 12 2

SHOP

Vallgatan 12


Gøteborgs kuleste butikk? Her får du alt fra klær til magasiner og interiørting. Vallgatan 12 fører merker som ATP Atelier, Mads Nørgaard, Dagmar, Whyred og mye mer. I første etasje er det en kafe som serverer suppe, sunnere wraps og salater samt raw balls. Inspirerende sted der man får lyst til å kjøpe alt.

Adresse: Vallgatan 12

Tacos and tequila 2

Spis

Tacos & Tequila


Tacos & Tequila ligger i hippe Långgatan, side om side med steder som Kafé Magasinet og diverse barer. Restauranten endrer menyen ukentlig, og tilbyr fire forskjellige tacos (som regel én vegansk type). Lunsjdealen på Tacos & Tequila er veldig god – her får du to tacos, kaffe og cookies for 108 kroner. Vi så aldri noe til kjeksen, og måtte selv finne ut hvor vi skulle ta kaffe. Servicen var dessverre ganske dårlig, men om man er klar over det, er det verdt en tur for å ta en drink eller spise lunsj.

Musikken er ganske høy, så ikke dra hit for en romantisk middag på kvelden.

Adresse: Tredje Långgatan 9

Tacos and tequila
Processed with VSCO with f2 preset

SHOP

Blomrum


Om du kjører bil, buss eller tog til Gøteborg er det enkelt å kjøpe med seg en fin blomsterbukett hjem. Blomrum ligger i torgpassasjen like ved Saluhallen, byens største mathall. Blomsterbutikken har eksistert i 18 år (!), og har i dag seks blomsterdekoratører ansatt. På Blomrum kan du få satt sammen superfine buketter.

Bunches by Blomrum finnes i hele byen, og tilbyr fine blomster til en rimelig penge.

Adresse: Torgpassagen, Kungstorget 5-7

SPIS

Noot Nordik Kitchen


Moderne spisested i sentrum av Gøteborg. Lunsjmenyen endres ukentlig, og består av to retter daglig. Middagsmenyen har få, utvalgte retter. Det meste som serveres, er kortreist.

I helgen bestiller du fra barmenyen, gode valg er hjemmelaget knekkebrød, svenske oster og skinker, fermenterte grønnsaker, og potetvaffel med løyrom, rømme og løk.

Adresse: Östra Larmgatan 4

Noot
Natur

Spis

Natur


Restauranten Natur er lillesøsteren til det populære spisestedet Bord 27. På Natur er fokuset på grønnsaker, og nesten alle rettene på menyen er vegetar. Vi fikk servert beter tilberedt på tre ulike måter, jordskokk med hasselnøtter og en helt nydelig dessert med sjokolade og bringebær. På drikkefronten ble det selvsagt servert naturvin. Utrolig hyggelig og koselig sted med god mat – selvom jeg er glad i kjøtt og fisk var det ikke noe savn i det hele tatt. Anbefales på det varmeste.

Gjør oppmerksom på at deler av denne turen er sponset av Visit Sweden, men det er ikke lagt føringer på det som skrives. Alle stedene vi har vært på, både de sponsede og de vi har betalt selv, er valgt av meg.

(Visited 9 733 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar