Fem tips for å spare penger før og under reisen

Reise

Kun små grep må til

Er du glad i å reise, men føler utenlandsturer = pengesluk? Det tror jeg ikke du er alene om! For mange betyr ferie kos fra start til slutt, både før, under og etter reisen. Det er hyggelig å handle på tax free, spise og drikke på flyplassen, og ha gode seter på flyet. Videre er det trivelig med fint og sentralt hotell, og flere måltider ute. Legger man sammen kostnadene for mange små kosestunder blir det fort en del penger.

Selv reiser jeg sjelden på budsjett fordi litt av kosen blir borte om alt skal bokføres hele tiden. Når det er sagt, har jeg begynt å tenke over hva som kan spares på uten at det påvirker turen nevneverdig. Jo mer penger man sparer, dess mer kan man reise, eller hva?

Her er mine tips til hvordan du kan spare penger før og under reisen:

1. Vær ute i god tid. Jo før du bestiller, dess rimeligere. Om du klarer og orker å planlegge en reise to-tre måneder i forveien, kan du spare masse på flybilletter – det er mulig å fly tur/retur i Europa for 1000 kroner per person, eller til og fra USA for rundt 3500 kroner. Det samme gjelder hoteller. Du kan være heldig og gjøre et godt i-siste-liten-kupp på hotell, men om du bestiller lenge i forveien er du nesten garantert en rimeligere pris. Om du bruker booking.com eller hotels.com er det mulig å reservere, og eventuelt avbestille om du skulle finne et bedre tilbud rett før avreise. Airbnb er også et godt alternativ til hotell, her lønner det seg også å være ute i god tid om du reier i høysesong.

2. Ta med vannflaske og matpakke. Det er unødvendig å kjøpe vann i Norge, særlig når vannet i springen er like godt som på flaske. Det er fullt lovlig å ta med seg en tom flaske gjennom sikkerhetskontrollen, og fylle den opp med en gang du kommer på innsiden. Matpakke er det også mulig å ta med. Flyplassmat er gjerne overpriset og ikke spesielt god, så her har man ingenting å tape.

Vicky Heiler har skrevet et supert innlegg om hvordan du kan spise sunt på lange flyturer på bloggen Bikinis & Passports. Bildet er gjengitt med tillatelse. 

3. Ta lokaltog til flyplassen. Flere norske lokaltog stopper på Gardermoen. Om du har månedskort, koster lokaltog til eller fra Oslo Lufthavn bare 60 kroner. Flytoget koster 180 kroner for voksne, så her kan du spare 120 kroner per vei. Det høres kanskje ikke så mye ut, men på bare fire tur/retur-reiser kan du spare nesten 1000 kroner, det er jo nesten en ny reise!

4. Spis og bo som de lokale. Det er ingen tvil om at det er behagelig å bo midt i sentrum når man besøker et nytt sted. Når det er sagt, kan det være vel så spennende, og ikke minst rimeligere, å bo litt utenfor sentrum. Ved å bo og spise som de lokale, kan du spare penger, og få en enda mer autentisk opplevelse av stedet og maten. Å bo i sentrum betyr gjerne kort vei til de mest populære attraksjonene, men det betyr også kort vei til de verste og gjerne overprisede turistfellene.

5. Sjekk alternative fremkomstmidler. Rimelige flybilletter gjør gjerne fly til en no-brainer når man skal reise utenlands. Om du liker å sitte på buss/tog med podkast og god utsikt, kan det være lurt å sjekke alternativene til fly. Det er miljøvennlig, og kan være rimeligere. Bussbillett til Gøteborg kan man få for så lite som 99 kroner, og København-billetter starter på 199 kroner.

Har du noen gode tips for å spare penger når du reiser? Del veldig gjerne i kommentarfeltet! 

(Visited 588 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar