Fem gode is-steder i Oslo

Mat & drikke, Oslo

Smaken av sommer

Iiiiiiiis. Sommeren er virkelig ikke det samme uten god (og mye) is. I Oslo dukker det stadig opp flere steder som selger hjemmelagde godbiter.  Her er forslag til fem steder som trygt stiller ishungeren en varm sommerdag.

Hvor kjøper du is i Oslo? Del gjerne i kommentarfeltet.

Pascal

Sommerens is-nykommer, Pascal, har tatt Oslo-folket med storm. Her snakker vi softis dekket med salt karamell (med eller uten lakris) i bunnen og på toppen, makron-smuler og en hel makron på toppen. Denne er både supergod og veldig insta-vennlig.

Adresse: Flere filialer, se oversikt her

Gioia

Jeg har skrevet om Gioia før, og gjør det igjen. Gioia er en familiedrevet is- og crépekafé på Frogner. Her er absolutt all is hjemmelaget. Smakene varierer fra uke til uke. Selv har jeg testet flere, og holder på nougat som en foreløpig favoritt, men er klar for å smake meg gjennom utvalget gjennom sommeren.

Adresse: Eckersbergs gate 4

Ice Crime

Ice Crime byr på amerikanskinspirerte iskreasjoner som iscookie (to ferske kjeks med en kule is mellom), og brus servert med en iskule oppi. Her finner man smaker som karamelisert popcorn, fudge med havsalt og banan.

Adresse: Olaf Ryes Plass 3

På Pinne

På Pinne lager ispinner bestående av helt naturlige råvarer, i praksis betyr det at bringebærisen faktisk er laget av moste og fryste bringebær. På Pinne frister alltid mye nye og spennende smaker, og på årets ismeny står smaker som blanet annet Acai Bowl og mango med chili.

Adresse: Åpner snart på Schous Plass, men har ofte pop-ups

Gutta på Haugen

Et av årets fineste tegn på at vår og sommer er i anmarsj, er at isboden til Gutta på Haugen rulles ut like ved parken på St.Hanshaugen. Her får du både kuleis og softis. Det unike med softisen til Gutta, er toppingen som tilbys. Her kan du få sjokoladestrø fra Summerbird, lakrispulver fra Lakrids, hjemmelaget tutti-frutti med frysetørkede bær eller olivenolje og salt (!).

Adresse: Ullevålsveien 45 (Gutta), isboden ligger rett over veien

(Visited 16 582 times, 6 visits today)

Legg igjen en kommentar