Fem fine vaser

Diverse inspirasjon, Inspirasjon

Mer tid hjemme betyr stort behov for å gjøre det hyggelig – særlig med blomster og duftlys, eller hva? Det prøver hvertfall jeg. Det er masse fine og unike blomsterbutikker i Oslo – Carousel, Marguerite, Majorstuen blomster, Shihi og Damplassen blomster, for å nevne noen. Fine blomster fortjener fine vaser – så her er tips til fem favoritter:

Alvar Aalto fra Iittala

Iittalas klassiske Alvar Aalto-vase er perfekt til både tulipaner (det passer virkelig ikke i alle vaser!) og andre blomster. Varianten på bildet man kan kjøpe med ekstra god samvittighet – den er nemlig laget av avfallsglass fra Iittalas glassfabrikk. Hver vase er helt unik og fargen varierer fra vase til vase – men alle er i fargespekteret blå-grønn. Den stilrene, ikoniske og tidløse vasen ble designet av Aalvar Alto i 1937 – så det er veldig gøy at Iittala har laget en resirkulert versjon av akkurat denne.

VAKO fra SMAELTA 

Vako er designet av svenske Lotta Pettersson som driver Glassverkstedet Smaltea. Vasen er oppkalt etter Väko myr, og linjene i formen skal symbolisere vannets og isens bevegelse i skogen. Hvor fint er ikke det da?!  Vasen kommer i tre ulike størrelser.

Ostrea Rock fra Hein Studio

Denne spennende og superfine vasen fra Hein Studio er inspirert av havets skatter. Vasen er munnblåst og har en litt ujevn form, men det er nettopp det som gjør den unik. Ostrea Rock er en ganske stor og tung vase, men veldig dekorativ i seg selv, så man trenger ikke å fylle den med mye for at det skal bli fint. Syns litt høye, hengende blomster passer best i denne.

Colour Vase fra Hay

Nesten hver gang Hay lanserer en vase får jeg lyst på den – og Colour Vase er intet unntak. Denne kommer i flere farger og størrelser, men holder en liten knapp på gjennomsiktig eller grønn. Det som er fint med denne størrelsen (største), er at man kan ha noen få, lange blomster i også blir det veldig dekorativt.

Lyngby vase fra Lyngeby porcelæn

Lyngby-vasen har blitt en moderne klassiker med sitt enkle, tidløse design. Har denne i flere størrelser og farger, og bruker den gjerne til litt lavere buketter.

(Visited 393 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar