5 gode dokumentarer

Inspirasjon, Underholdning

Skjermbilde 2015-09-19 kl. 11.30.53Mørketiden begynner å sette inn, det regner mer enn det er sol – det er med andre ord tid for å benke seg i sofaen med noe bra på skjermen.

Her er fem dokumentarer som neppe til skuffe:

Queen of Versailles


Regissøren skulle trolig bare lage en film om det fascinerende ekteparet Jackie og David Siegel, som eier  timeshare-selskapet Westergate Resort. Jackie er eks-skjønnhetsdronning som er glad i penger, og David er en rik mann som er glad i vakre kvinner. Ved filmens inngang er ekteparet i gang med å bygge en kopi av slottet i Versailles på Ile-de-France.  Prosjektet må settes på pause i 2008 når finanskrisen slår inn. Det er ikke bare bygningsprosjektet som slår sprekker når finanskrisen setter inn; ekteparets forhold blir satt på prøve. Kan det vare uten skjønnhet og penger?

The Imposter

I 1994 forsvinner 13 år gamle Nicholas Barclay fra sitt hjem i Texas. Tre år senere, i 1997, får familien en telefon fra politiet i Spania. De har nemlig funnet Nicholas, som må forunderlig vis både har skiftet øyenfarge og fått spansk aksent. Familien ser forbi likhetene og tar «Nicholas» tilbake: Moren er overbevist om at det er sønnen, og søsteren er overbevist om at det er broren hennes som er funnet. Kort tid etter Nicholas’ ankomst i USA blir FBI koblet inn i bildet fordi Nicholas hevder å ha vært offer for kidnapping og tortur i Spania. En film med mange interessante vendepunkter.

The Armstrong Lie

De fleste vet nå hva som skjedde med Lance Armstrong, men hvordan klarte han å lure en hel verden?

Forelsket og fortvilet (Lovebirds)
I dokumentaren «ulykkelig og forelsket» møter vi venninnene Marline, Susana og Sus – tre jenter i begynnelsen av tjueårene, bosatt i København. Til tross for at filmens tematikk er såre enkel (ulykkelig) kjærlighet, har regissør Louise Detlefsen gjort en god jobb med å komme inn i jentenes indre følelsesliv.

En must-see for kjærlighetssjuke folk. Kan ses gratis her.

Lost Angels: The Skid Row is My Home

De fleste historier som blir fortalt fra LA handler om berømmelse og suksess. Men hvordan er det egentlig å bo på gata? Skid Row ligger Downton i LA, og er hjemmet for mange menneskeskjebner.

(Visited 268 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar