Oppskrift: Unicorn Popcorn

Mat og drikke, Søtt

Pop-Pop-Popcorn!

Så godt, og så enkelt. Popcorn hadde faktisk gått i glemmeboka hos meg en periode (kanskje fordi jeg ikke har mikrobølgeovn?), men med den pågående unicorn-trenden bare måtte jeg prøve å lage et eller annet fargerikt, og fant ut av popcorn var det perfekte utgangspunktet for nettopp dette.

Unicorn popcorn er forholdsvis enkelt å lage, arbeidstiden er kort, men tørketiden er lang så du bør lage det en del timer før det skal serveres.

Popcorn


Du trenger:

1-2 dl popcorn

4 ss rapsolje

Salt

Topping


Du trenger:

Konditorfarge (jeg brukte rød)

1 liten kopp sukker

Kakestrø

1/4 kopp vann

1 ss kokosolje

 

Slik gjør du:

Start med å poppe popcornet. Varm 4 spiseskjeer olje i en stor kjele, hell over upoppet popcorn når oljen begynner å ryke. Sett på lokk, og skru ned varmen når du hører det begynner å poppe slik at det ikke blir svidd. Når popcornet er ferdig, kan du fordele det i 4-5 skåler.

Samtidig som popcornet popper kan du begynne å lage sukkerlaken. Varm opp sukker, vann og kokosolje i en kjele til det er helt flytende.

Hell omtrent en tredjedel av væsken i en liten skål, og tilsett 1-2 teskjeer med konditorfarge. Væsken skal være lyserød. Ta noen håndfuller popcorn i en skål, hell væsken over, og bland godt. Når alt popcornet er fuktig heller du det over på aluminiumsfolie, og dekker med kakestrø.

Hell en ny tredjedel av væsken i en ny skål, og tilsett 4-5 teskjeer med konditorfarge. Denne blandingen skal være mørkerød. Gjenta prosessen over med en ny porsjon poporn, men ikke ha kakestrø på dette popcornet.

Om du ønsker flere farger gjentar du prosessen med en ny farge.

La popcornet tørke på benken noen timer. Du kan eventuelt fremskynde prosessen ved å tørke popcornet i ovnen i omtrent 20-30 minutter på 60 grader. Ikke gjør dette med popcornet med kakestrø.

Når alt sammen er tørt blander du ufarget og farget popcorn i en stor skål.

Styling og foto i denne saken er det Mona Marie som står bak.

(Visited 1 451 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar