Oppskrift på superdigg Acai Bowl

Drikke, Frokost og lunsj, Mat og drikke, Sunn

acaibowl

Fenomenet Acai  Bowl (uttales a-cai-eee) har vært superpopulært i det store utland lenge. Heldigvis er det stadig flere steder i Oslo som selger Acai Bowls også. Tidligere i år testet jeg The Juicerys bowl, og planlegger å besøke Eckers for å teste deres om ikke så altfor lenge.

Acaibær vokser vilt i Brasils regnskoger, og er fullspekket med flere næringsstoffer, blant annet antioksidander. Bærene har kort holdbarhet, og fryses eller lages til puree nesten umiddelbart etter plukking, det er derfor ikke mulig å få tak i acaibær i butikken. En Acai Bowl lages med pulver eller puree. Pulver selges i de fleste helsekostforretninger, og puree får man tak i hos Røtter på St. Hanshaugen. Jeg brukte Røtters puree i denne oppskriften.

En Acai Bowl består av en tykk smoothie laget av frosne acaibær eller pulver, andre bær, banan og juice. Smoothien toppes gjerne med diverse frukt, bær, honning, kokosflak og hjemmelaget granola.

Oppskrift:

  • 1 frossen banan
  • 1,5 dl frosne bær
  • 1 plate acaipuree
  • 0,5 dl koksmelk eller annen melk
  • 1 ss nøttsmør
  • 2 ss yoghurt (jeg brukte vaniljeyoghurt)

Slik gjør du:

1. Miks alle ingrediensene i en blender til blandingen er jevn, og hell den over i en skål.

2. Topp med frø, granola og frukt du liker – denne er toppet med havregryn, mandler, kokosflak, bananbiter og frosne blåbær. En klatt mandelsmør er også veldig godt oppå!

 

(Visited 1 100 times, 2 visits today)

Legg igjen en kommentar