Oppskrift på lettlaget luksusgrøt

Frokost og lunsj, Mat og drikke

Grøt

Grøt er sunt, enkelt å lage og smaker godt. Når det er sagt er det lett å gå litt lei den tradisjonelle havregrøten laget på havregryn og vann. Her får du oppskrift på vår beste grøt inspirert av kjeden Grød i København. Grød har spesialisert seg på søte og salte varianter av den tradisjonelle havegrøten. Du kan lese mer om Grød og København i denne reisesaken.

Du trenger:

  • 1 dl havegryn
  • 2 dl melk
  • Bittlitt salt
  • 1/2 teskje kanel
  • Litt rosiner om du liker
  • Eple (gjerne Pink Lady eller en annen rød variant)
  • Blåbær
  • Salte mandler
  • Dulce de leche

Bland havregryn, melk, salt, kanel og rosiner og rør godt mens det koker opp. Så snart grøten har kokt opp kan du sette ned varmen og la det småkoke i 5-6 minutter. Pass på å røre ofte så det ikke brenner seg i bunnen.

Når grøten er ferdig heller du den over i en skål og serverer med en teskje (eller spiseskje om du vil) dulce de leche, hakkede eplerbiter, blåbær og salte mandler. Om du foretrekker usaltede mandler kan du fint bruke det, men vi syns de salte mandlene gjør den ekstra, lille forskjellen. Vi kjøpte våre på Fromagerie på Majorstua. Dulce de leche fåes kjøpt i velassorterte matvareforretninger, eller på Pascal (hvor det strengt talt heter salt karamell – denne er minst like god).

Om du ønsker å teste flere grøtvarianter, anbefaler vi at du prøver byggrynsgrøt, chiagrøt eller kjøleskapsgrøt.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar