Oppskrift på kokossmoothie

Frokost og lunsj, Mat og drikke, Sunn

Smoothie er en frokostfavoritt for mange, og kan varieres i det uendelige både når det gjelder selve smoothien og toppingen man har oppå. Vi har tidligere skrevet om våre smoothiebowls-favoritter her.

Her deler vi oppskriften på en ny smoothiebowl-variant med kokos. Vi liker å servere den i en kokosnøtt, men om du syns det tar for lang tid å knekke den kan du servere den i en skål.

Ingredienser

  • 1 Skyr med kokossmak (eller annen kokosyoghurt)
  • 1 frossen banan
  • 0,5 dl kokosvann
  • Litt kanel
  • Bringebær, blåbær og fiken

Den første og største jobben er å tappe og dele kokosnøtten, det gjøres med skrutrekker og hammer. Det finnes mange gode Youtube-videoer som viser hvordan man gjør det, for eksempel denne.

Vannet fra kokosnøtten helles i en blender sammen med resten av ingrediensene, bland til du har en jevn smoothie. Hell smoothien over i kokosnøtten eller skålen, og topp med bær og frukt. Vi brukte frosne bringebær, blåbær og fiken.

Dersom du ikke kjøpte en kokosnøtt for anledningen kan du bruke kokosvann fra butikken, det finnes i velassorterte matvarebutikker. Om du ønsker en litt fruktigere variant kan du tilsette en kopp med frosne bringebær.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar