Oppskrift på enkle og smakfulle bananpannekaker

Frokost og lunsj, Mat og drikke, Søtt, Sunn

Bananpannekaker
Vi har toppet våre bananpannekaker med kesam, syltetøy, blåbær og bjørnebær. Foto: Camilla Hellum

Hva er vel bedre en pannekaker eller lapper til frokost? Vi er fan av bananpannekaker, som er både sunt, smakfullt og enkelt å lage.

Oppskrift til 2 personer

  • 2 dl mel eller havregryn (her går det an å blande meltyper, eller mel og havregryn)
  • 2 dl melk
  • 2 store og modne bananer
  • 3 små eller 2 store egg
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt kanel
  • Bittelitt salt
  • Smør til steking

Hvordan du lager røren kommer an på hvordan du liker konsistensen på pannekakene. Dersom du bruker havregryn og ønsker mye tyggemostand, kan du blande det våte og deretter røre inn det tørre. Mos til slutt bananene og rør inn. Om du ønsker klassiske pannekaker er det enklest å kjøre alle ingrediensene i foodprocessor. Stek i smør på middels varme.

Denne oppskriften gir ca. 15-20 små pannekakene. Pannekakene kan spises med syltetøy, rømme, friske bær, mer banan, Nutella, brunost… Her er det bare fantasien som setter grenser!

(Visited 26 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar