Oppskrift: Saftige sjokoladekaker

Mat og drikke, Søtt, Ukategorisert

Du trenger ikke noe spesiell anledning for å lage disse sjokoladekakene, men om du likevel skulle trenge en er det jo morsdag i morgen og Valentines Day på tirsdag!

Kakene ser utrolig flotte ut, men er forholdsvis enkle å lage. Bunnen stekes som en langpanne og trykkes senere ut til små, fine kakerundinger. Slik lager du kakene:

SJOKOLADEKAKE

  • 4 egg
  • 7 toppede spiseskjeer kakao
  • 5 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 5 ts bakepulver
  • 5 ts vaniljesukker
  • 3 dl h-melk
  • 300 gram smør

Lag eggedosis av sukker og egg. Bland sammen alt det tørre, smelt smøret i en kjele og mål opp melken i et litermål. Bland det tørre, melk og smør vekselvis inn i eggedosisen. Når alt er blandet heller du røren i en langpanne og steker midt i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter. La kaken avkjøles før du jobber videre med den.

Sjokoladekake Mona 2

GLASUR

  • 400 gram kremost
  • 100 gram smør (romtemperert)
  • 3 ss kakao
  • 200 gram melis

Bland alle ingrediensene i en miksmaster, kjør på middels hastighet til de har en kremet konsistens.

PYNT

  • 100  gram sjokolade (smeltet over vannbad)
  • Strøssel

MONTERING AV KAKENE
Bruk en form på ca. 8 cm i diameter til å stikke ut runde former av langpannen. Om bitene blit litt tykke kan du dele dem i to. Smør litt krem mellom hvert lag, og dander med smeltet sjokolade på toppen. Sjokoladen skal helst renne litt ned (som på bildet). Bruk en sprøytepose til å lage små topper og strø kakestrøssel over til slutt.

Foto: Mona Marie Tuerk
Foto: Mona Marie Tuerk

Du trenger ikke noe spesiell anledning for å lage disse sjokoladekakene, men om du likevel skulle trenge en er det jo morsdag i morgen og Valentines Day på tirsdag!

Kakene ser utrolig flotte ut, men er forholdsvis enkle å lage. Bunnen stekes som en langpanne og trykkes senere ut til små, fine kakerundinger. Slik lager du kakene:

SJOKOLADEKAKE

  • 4 egg
  • 7 toppede spiseskjeer kakao
  • 5 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 5 ts bakepulver
  • 5 ts vaniljesukker
  • 3 dl h-melk
  • 300 gram smør

Lag eggedosis av sukker og egg. Bland sammen alt det tørre, smelt smøret i en kjele og mål opp melken i et litermål. Bland det tørre, melk og smør vekselvis inn i eggedosisen. Når alt er blandet heller du røren i en langpanne og steker midt i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter. La kaken avkjøles før du jobber videre med den.

Sjokoladekake Mona 2

GLASUR

  • 400 gram kremost
  • 100 gram smør (romtemperert)
  • 3 ss kakao
  • 200 gram melis

Bland alle ingrediensene i en miksmaster, kjør på middels hastighet til de har en kremet konsistens.

PYNT

  • 100  gram sjokolade (smeltet over vannbad)
  • Strøssel

MONTERING AV KAKENE
Bruk en form på ca. 8 cm i diameter til å stikke ut runde former av langpannen. Om bitene blit litt tykke kan du dele dem i to. Smør litt krem mellom hvert lag, og dander med smeltet sjokolade på toppen. Sjokoladen skal helst renne litt ned (som på bildet). Bruk en sprøytepose til å lage små topper og strø kakestrøssel over til slutt.

Foto: Mona Marie Tuerk
Foto: Mona Marie Tuerk
(Visited 89 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar