Julesnacks #1: Sjokoladepletter med frukt og nøtter

Mat og drikke, Søtt, Sunn

Sjokoladepletter med frukt og nøtter. Foto: Christina Loe Øqvist
Sjokoladepletter med frukt og nøtter. Foto: Christina Loe Øqvist

Hjemmelaget julegodt er for mange en tradisjon, og disse sjokoladeplettene er veldig lette å lage, og kjempegode.

Julen er som regel ikke tiden for å telle kalorier, men det er lov å gjøre julemat og julegodt litt sunnere. Med enkle grep kan det lett gjøres. Nå i førjulstiden kan det være godt å kose seg med litt mørk sjokolade, frukt og nøtter. Dessuten kan sjokoladepletter bli en super julegave pakket inn i cellofan og silkebånd.

Velg usaltede nøtter og den mørkeste sjokoladen du finner. Over 70 % er å anbefale. Jo mørkere sjokolade, dess mer næringsstoffer. Nøtter og mørk sjokolade gjør disse sjokoladeplettene litt mer næringsrike, og man blir nok fornøyd med et par biter.

sjokoladepletter 2

Alt du trenger er:

  • mørk sjokolade, minst 70 %
  • nøtter, f.eks mandler, valnøtter, pistasjenøtter
  • tørket frukt, f.eks aprikos og tranebær
  • evt. kokos
  • evt. hvit sjokolade

Smelt mørk sjokolade i vannbad, og legg ca én teskje med smeltet sjokolade på bakepapir, smør litt utover. Grovhakk nøtter og tørket frukt, og strø over så mye nøtter, tørket frukt og kokos du vil. La stå i kjøleskapet noen timer til plettene er stivnet. Smelt evt. litt hvit sjokolade i vannbad og pynt plettene med det. Oppbevares kjølig.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar