Hjemmelaget helgebrunsj

Frokost og lunsj, Mat og drikke

hjemmebrunsj-1

På årets første dag var jeg invitert på venninnebrunsj med gode venner. Brunsj er noe av det hyggeligste jeg vet om, spise og skravle i flere timer på rad, får det blitt bedre?

Vi hadde følgende retter på menyen:

  • Grove scones
  • Vafler med havregryn
  • Eggerøre med chili og spinat
  • Diverse oster og skinker
  • Frukt og grønt
  • Kanel- og pistasjesnurrer
  • Biscotti

Her er oppskrift på  noe av det:

Eggerøre med chili og spinat

  • 4 egg
  • Litt fløte
  • 1/2 chili (uten frø, finhakket)
  • 1/2 hvitkløksfedd (revet)

Bland sammen alle ingrediensene med litt salt og pepper, og sett stekeplaten på lav varme. Legg i litt smør i pannen og hell eggeblandingen over, rør sakte rundt helt til eggerøren er ferdig. Om du gjør det på denne måten blir den sykt god!

hjemmebrunsj-2

Vafler med havregryn 

  • 1,5 dl havegryn eller havremel
  • 1,5 dl hvete mel
  • Litt salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 3 dl melk

Bland sammen det tørre og hell væsken i mens du pisker raskt. Bland til slutt inn eggene. Når røren er ferdig kan den stå og svelle 30 minutter før du steker vafler i litt smør.

kanelboller

Kanel- og pistasjesnurrer
Mitt bidrag til brunchen var blant annet hjemmelagde boller. Jeg lagde boller etter denne oppskriften, og brukte halve deigen til å lage kanelsnurrer og halve til å lage snurrer med pistasjekrem. Det går fint an å lage pistasjekrem selv, men jeg kjøpte denne gangen på Oliviers – den er supergod! Fremgangsmåten er den samme som når du lager kanelsnurrene.

Som drikke til maten hadde vi blåbærjuice, ferskpresset appelsinjuice, kaffe og et glass mimosa til hver.

Mimosa

  • Ferskpresset appelsinjuice
  • Champagne

Bland sammen avkjølt champagne (eller annen musserende, vi brukte prosecco) og ferskpresset appelsinjuice i et hvitvinsglass og nyt.

Om alle tar med litt hver blir det alltid en god miks! Når det gjelder frukt, grønt og bær er det bare å ta det du liker og det som er i sesong. Vi hadde paprika, avocado (et must spør du meg), druer og epler.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar