Oppskrift: Hjemmelaget fruktis

Mat og drikke, Søtt, Sunn

mangopasjonsis1_christinas

Glad i is? Fruktis er et friskt alternativ til dessert, og passer spesielt godt på varme sommerdager. Selv om sommeren er på hell, kan disse deilige fruktispinnene likevel nytes utover høsten.

Saftis eller fruktis man kjøper på butikken inneholder stort sett sukker og vann. Hvis du lager din egen fruktis kan du spise den hver dag med god samvittighet. Denne fruktisen inneholder 100 prosent frukt, ingen tilsetningsstoffer, og er ikke tilsatt sukker. En fullmoden mango er søt nok i seg selv, så jeg syns ikke det er nødvendig å tilsette sukker eller annen søtning.

Frukt inneholder generelt mye vitaminer, mineraler og antioksidanter. Mango inneholder spesielt mye av vitamin A og C, og ved å benytte hele frukten får man også med fiber. Disse ispinnene er utrolig lett å lage, samtidig som det er super godt og sunt. Passer perfekt hvis man er fysen på noe søtt, eller vil avslutte middagen med en liten dessert.

Til 12 ispinneformer trenger du:

–       1 stor moden mango

–       Saften av 1 appelsin

–       Saften av lime (ca. 2 ss)

–       1 pasjonsfrukt

Kutt opp mangoen i biter og kjør i blender sammen med saften av 1 appelsin og limesaft. Bland pasjonsfrukten inn til slutt. Fordel blandingen i ispinneformene og la stå i fryser til de stivner, omtrent 6 timer. Man kan gjerne smelte noen ruter mørk sjokolade og ha over isen.

Man kan også bruke oppskriften til å lage sorbet. Rør litt underveis under innfrysningen. Bør spises før ismassen er helt frossen.Foto: Christina Loe Øqvist
Man kan også bruke oppskriften til å lage sorbet. Rør litt underveis under innfrysningen. Bør spises før ismassen er helt frossen.Foto: Christina Loe Øqvist

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar