Her spiser du sunt i Oslo

Drikke, Frokost og lunsj, Inspirasjon, Mat og drikke, Middag, Sunn

Lett Oslo 3
Foto: Lett Oslo

Vi er glade for at det stadig er flere steder som spesialiserer seg på sunn og god mat, her er noen av våre favoritter i hovedstaden:

Lett Oslo

Lett 4

På Lett får du kjøpt salater, wraps, supper, kaldpressedejuicer, chiapudding og diverse snacks. Salatene finnes i ulike størrelser, og man blir god og mett av stor/ekstra stor. Falaffel-salaten med yoghurtdressing er absolutt å anbefale. Lett finnes flere steder i Oslo. Stort pluss for at man kan sitte ned og spise.

Fresco
Filialen lå tidligere på Frogner, men har nå flyttet ned til Aker Brygge. På menyne har de salater, sandwicher, diverse juice- og shakes, grøt, proteinpannekaker, snacks og mye mer.

Chikus catering

Foto: Julie Illona Balas

Matblogger og kokebokforfatter Julie Illona Balas har i flere år drevet sitt eget cateringfirma, Chiku catering, som leverer frokost/lunsj/middag/festmat til både bedrifter og privatpersoner. Balas fikk etter hvert så mange henvendelser at hun ble nødt til å ansette flere medarbeidere for å møte responsen. Balas er opptatt av å lage sunn og god mat med lite gluten, meieriprodukter og sukker. Hun bruker også kortreiste ingredienser i matlagingen. Vi lar oss stadig friste av de deilige salatoppskriftene hun legger ut på Juliesmatblogg. Endelig salatene og juicene hennes å få kjøpt flere steder i Oslo. Foreløpig selges de i Gamle skobutikken i Strøget (naboen til Angst) og på Parkteatrtet på Grünerløkka.

Smoothie Exchange
Gå for en av de fruktige variantene om du er tørst, eller en av de litt fyldigere variantene laget på soyamelk og proteinpulver toppet med müsli og kakaonibs om du er sulten. Smoothie Exchange passer best om du er on-the-go, for det er ikke mulig å sitte i noen av filialene deres.

Kvadrat
I prinsens gate 18 ligger Kvadrat, en salatbar hvor du kan plukke og mikse din egen salat til en rimelig penge. Kvadrat lager også digge sandwicher av hjemmelaget focaccia, samt kaldpresset juice.

photo (21)
Foto: Christina Loe Øqvist

Om du ønsker å lage noe selv, har finner du en rekke oppskrifter på sunn mat her.

(Visited 2 198 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar