Her spiser du brunsj i Oslo

Mat & drikke, Oslo

pannekaker_laundromat
Pannekakene serveres med masse sirup og banan på Laundromat. Foto: Camilla Hellum

Det nærmer seg helg, og hva er vel ikke hyggeligere enn å sove ut, ta en rolig morgen, og deretter tilbringe et par timer på et koselig sted med venner, god mat og drikke? Vi er fan av både helg og mat, og kan gå god for disse brunsjstedene i Oslo:

Godt Brød 

Godt Brød har både påsmurt, pizzaboller, ekstremt god hvetebakst og masse kaker. Det ligger vel litt i kortene å si, men gode brød har de også. Stedet passer like bra for take-away som å sitte ned. Adresse: Thorvald Meyers Gate 49.
Foto: Thomas Berg (Flickr)

Nighthawk Diner

Nighthakws frokostmeny består av egg i diverse former, gresk yoghurt, bagels og pannekaker. Frokost serveres hele dagen, men kommer du etter 11 kan du plukke fra resten av menyen (hvor du blant annet finner burgere) også. I helgen er det sannsynligvis kø om du kommer etter 12, men den som venter på noe godt venter aldri forgjeves, var det en gang et klokt menneske som sa. Adresse: Seilduksgata 15.
Foto: Rob Schofield (Flickr)

Laundromat

Er du glad i en «fry-up», eler engelsk frokost som det også heter på norsk, er Laundromat stedet å dra. Brunsj serveres helt til klokka 17 i helgene, og fra 11 kan man bestille fra heldagsmenyen. Pannekakene er verdt et forsøk om du er glad i søtt.  Adresse: Underhaugsveien 2.
Foto: Runar Eilertsen (Flickr)

Grand Cafe

Mandag til lørdag disker Grand Cafe opp med smørdbrødbuffet. Du kan enten forsyne deg med smørbrød laget av Grands kokker, eller slenge sammen noe selv. Etter at du har spist deg nesten mett på smørbrød er det bare å hive seg over kakebuffeten. Adresse: Karl Johans Gate 31.
Foto: Guilherme Degasperi (Flickr)

Grünerløkka Bakeri

På Grünerløkka Bakeris meny finner man stort sett blingser med påøegg  og kaker (ooog, noen salater). I menyen fortelles det at brødet lages på norsk, økologisk mel, og at kaffen blir litt kraftigere brent enn i resten av byen. De bryr seg om kvalitet og smak, altså. Det liker vi!
Foto: Robyn Lee (Flickr)

Focacceria

På Focacceria toppes den hjemmelagde focaccian med digge greier som kjøtt (salami, villsvinsalami, parmaskinke) og ost (mozarella, parmesan, gorgonzola) og grønnsaker (bakt tomat, squash, augergine…). Servicen er også upåklagelig: Sist vi var innom fikk vi servert en espresseo «on the house» mens vi venter på at maten skulle bli varm. We like!  Foto: Jennifer Wu (Flickr)

Liebling

Liebling er en Berlin-inspirert kafé og butikk på Løkka. Er du en sånn som aldri klarer å bestemme deg for hva du vil spise passer en lieblingtallerken perfekt. Da får du litt av alt. Foto: Jennifer Wu (Flickr)

Åpent Bakeri

Mang en (hangover)søndag har startet bedre enn forventet takket være blingsene og sconesene på Åpent Bakeri. Adresse: Åsengata 42, men finnes flere steder i Oslo.
Foto: Jennifer Wu (Flickr)

 

(Visited 1 621 times, 14 visits today)

Legg igjen en kommentar