Gryn – endelig har Oslo fått et eget grøtsted

Mat & drikke, Oslo

Nytt lunsjsted

Det er ingen hemmelighet at Oslo har ligget litt bak andre storbyer når det gjelder kule frokost- og brunsjsteder, men de siste årene har det heldigvis begynt å skje ting. Bare i fjor åpnet flere spennende steder som Grådi, Gunnars Generasjonsbar, Vintage Kitchen, Brugata Landhandleri og Gryn, for å nevne noen. Sistnevnte serverer i hovedsak grøt og vafler med diverse toppinger. Har lenge ønsket meg et dedikert grøtsted a la danske Grød, så ble ekstra glad for dette tilskuddet.

Gryn ligger i Universitetsgaten 8, like ved jus-studentenes hovedkvarter, Tinghuset og diverse kontorer i Akersgata – en ganske ok beliggenhet for et lunsjsted. Var innom en mandag rundt lunsjtider, da var det litt kø for å bestille, men masse sitteplasser ledig. Syns ofte det er vanskelig å bestemme meg for hva som skal testes første gang jeg besøker et sted. Sto lenge mellom pærekompott (med frokostfrø, yoghurt og ingefærsirup) og god morgen (appelsin, rugbrødkrutonger, kaffesirup og yoghurt) – men endte på tropisk frukt (med ingefærsirup, kokosflak og kokoskrem) etter de ansattes anbefaling.

Selve grøtbasen var bittelitt smakløs, smakte som den var laget på vann og ikke melk, men hadde god konsistens. Toppingen, derimot, var veldig god. Fruktblandingen besto av ananas, mango og papaya, den passet fint sammen med sirupen og crunchy kokosflak. Porsjonene er rause, her blir du mett for 79 kroner.

Må definitivt tilbake for å teste vaflene også – de ser supergode ut!

Adresse

Universitetsgt. 8, 0164 Oslo

Åpningstider (fom. 08.01.18)

Mandag – fredag 08:00-21:00
Lørdag 11:00-21:00
Søndag 12:00-19:00

gryn 2
gryn 3
(Visited 1 537 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar