Fem drinker til nyttårsaften

Drikke, Mat og drikke

nyttaar

I morgen er det nyttårsaften! Hva med å starte kvelden med en fargerik drink? Her er tips til 5 drinker som smaker godt og får i gang festen. Oppskrift på hvit eplegløgg og Cranberry dream er det min venninne Christina Loe Øqvist som har laget.

Kir Royal

kir-royal

Ingen nyttårsaften uten musserende! Kir Royal er den perfekte velkomstdrinken, smaker godt og er enkel å lage.

Du trenger:

  • Creme de cassis
  • Champagne
  • Evt litt frukt til pynt

Hell 1 cl Creme de cassis i et champagneglass og topp med musserende, voila så har du laget en klassiker!

Raspberry Mojito 

raspberry-mojito

Denne er frisk og med smak av sommer.

Du trenger:

  • 2 Lime
  • 1 eske Bringebær
  • Litt sukker
  • 4 cl Bringebærsprit (går også fint å bruke vanlig eller hvit rom)
  • Ingefærøl
  • Mynte
  • Knust is

Skjær opp en halv lime og mos nederst i glasset sammen med sukker, mynte, noen bringebær og sprit. Fyll opp med finhakket is og ingefærøl, band lett med en lang skje/rørepinne og pynt med noen friske mynteblader og bringebær på toppen. Denne er supergod, en av mine absolutte favoritter!

Blueberry Fizz

blueberry-fizz

Du trenger:

  • 2 cl blåbærlikør
  • 2 cl hvit rom
  • Saften av 1/2 lime
  • Knust is
  • Litt ananasjuice
  • Farris
  • Is

Fyll en drinkmikser med blåbærlikør, rom, limesaft, ananasjuice og is, og bland det sammen. Hell i et glass med knust is og topp med farris.

Cranberry Dream

drink-christina

Det er fortsatt 2016 og romjulstid, og derfor innafor å servere drinker med smak av jul.

  • Tranebærjuice
  • Klementinjuice
  • Sprite light
  • Rom
  • Stjerneanis
  • Hel kanel
  • Klementinskiver
  • Isbiter

Bland rom med krydder og klementinskiver (skvis ut væsken og bland med rom og før du legger dem i glassene), hell i et glass med is og topp med resten.

Hvit Eplegløgg (alkoholfri)

hvit-epleglogg

Du trenger:

  • 1 liter eplejuice
  • 2 klementiner
  • Ferdig pose med gløggkrydder (eller ca 3-4 kanelstenger, 1 liten ts nellikspiker, 1 ss tørkede ingefær, 1 ts kardemommekjerner
  • 3 stjerneanis
  • Klementin- eller epleskiver til pynt
  • Evt tranebær og mandler

Skjær en klementin i skiver. Kok opp eplejuice, sammen med saften av en klementin, klementinskivene, og krydder. La småkoke på svak varme i ca 15 min og hell gløggen gjennom en sikt, før du serverer. Hvis du skal servere gløggen senere kan den varmes opp igjen. Skjær klementin- eller epleskiver, og pynt i hvert glass. Tilsett tranebær og mandler hvis du ønsker det. PS: Kan også serveres kald med is og alkohol etter eget ønske.

(Visited 9 007 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar