5 ting du må gjøre i Oslo i vinter

Aktiviteter, Inspirasjon, Kultur, Oslo

1. Se Lørdagsrådet live på Det andre teatret

Foto: Det andre teatret
Foto: Det andre teatret

Lørdagsrådet på podkast har virkelig gjort mange trikke-, t-bane- og bussturer morsomme i stedet for kjedelige. Lørdagsrådet er et radioprogram hvor programleder Siri Kristiansen sammen med tre rådgivere løser problemer publikum sender inn. Programmet sendes hver lørdag formiddg på NRK P3. Om du er en av dem som har sendt inn problemet ditt og ikke fått svar, eller bare ønsker å se arrangementet live, er det verdt å sjekke ut impro-versjonen av programmet på Det andre teatret. På impro-forestillingen har Kristiansen som vanlig med seg tre rådgivere, men hun har også med seg improskuespillere fra Det andre teatret. Deres oppgave er å teste hvor godt rådene funker i praksis. Kan det bli bedre? Se oversikt over alle forestillingene her.

2. Ake i korketrekkeren
Kle godt på deg, ta t-banen opp til Midtstuen og ak ned Korketrekkeren. Bakken er 2000 meter lang, og det tar mellom 8 og 10 minutter å ake ned om du ikke stopper på veien. Når du har akt ned bakken er det bare å ta t-banen opp igjen. Det er helt gratis å ake i korketrekkeren. Om du har akebrett selv er det bare å ta med, å leie koster mellom 100 og 150 kroner. PS: Bakken er bare åpen når det er nok snø, sjekk ut denne nettsiden for å holde deg oppdatert om føret i bakken.

3. Nyt en god hotellfrokost

the-thief-2
Foto: The Thief

Frokost er mitt favorittmåltid, og jeg tuller ikke når jeg sier at morgendagens frokost er det siste jeg tenker på når jeg legger meg om kvelden. En god hotellfrokost er derfor en helt perfekt måte å starte dagen på, også når man ikke bor på hotell.

Tidligere hadde jeg et opphold på The Thief på Tjuvholmen, hvor de hadde imponerende frokost, så dit drar jeg gjerne tilbake i høst.

the-thief-1
Foto: The Thief

På den økologiske frokostbuffeten finner man hjemmelaget juice og frukt- og grønnsaksshots, yoghurt, granola, frukt og grønnsaker, egg i flere varianter, croissanter, vafler, deilig brød og husets nutella. Det er noe også noe helt spesielt med å spise frokost og se ut over Oslo-fjorden, utrolig hyggelig og avslappende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Frokost på Grilleriet. Foto: Furusetgruppen

I høst har jeg også lyst til å teste frokosten på Grilleriet, på menyen deres står blant annet ferskt brød, knekkebrød, smør og assortert pålegg, frukt og grønnsaker. Man kan også bestille kaffe fra baristaen deres. Yum!

4. Test popquiz på Verkstedet Bar

Foto: Ida Thoresen

Hver torsdag klokken 20 er det popquiz på Verkstedet bar. Det er hyggelig og uformell stemning, god variasjon i både sjangre og vanskelighet, og premie til vinnerne. Quizmaster Erik Hansen har holdt på i 11 (!) år, og vet hvordan man utfordrer deltakerne og lager god stemning. Quizzen er populær, så det er lurt å komme tidlig om dere er en stor gjeng som ønsker bord.

5. Drikk kaffe på en ny kaffebar

kaffebar-2

Det er mange gode kaffesteder i Oslo, og vinteren er den perfekte årstid å teste dem ut. Kaffebarer som anbefales å sjekke ut er Java på St.hanshaugen, Sofies Hage og Kaffegram på Sagene, Tim Wendelboe og Supreme Roastworks på Gründerløkka og Mocca på Frogner.

Cappuccino og caffe latte på Supreme Roastworks. Foto: Camilla Hellum
Cappuccino og caffe latte på Supreme Roastworks. Foto: Camilla Hellum

Det går også an å kjøre en kaferunde i stedet for pubrunde. Start på et punkt og gå/drikk deg gjennom byen, ha gjerne med en liten notatbok og gi terningkast på veien.

Hva liker du å gjøre i hovedstaden om vinteren? Del gjerne tips i kommentarfeltet!

(Visited 490 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar